Fatma Altınmakas’ın faili hakkında gerekçeli karar açıklandı: Haksız tahrik yok
Fatma Altınmakas’ı katleden Kazım Altınmakas’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına dair Patnos 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı.

Muş’un Malazgirt ilçesinde 14 Temmuz 2020’de evli olduğu Fatma Altınmakas’ı katleden Kazım Altınmakas’ın Patnos Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın 3 Kasım tarihinde görülen karar duruşmasında “Tasarlayarak eşe karşı kasten öldürme” suçundan faile indirimsiz ağırlaştırılmış hapis cezası verilmişti. Mahkeme heyeti, fail hakkında verilen cezanın gerekçeli kararını açıkladı.

Gerekçeli kararda, Fatma’nın, Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde 14 Temmuz 2020 tarihinde saat 18.30 sıralarında Kazım Altınmakas’ın ateşli silahla katlettiği olayla ilgili yapılan yargılama neticesinde toplanan delillerden ve tüm dosya kapsamından failin olaydan iki gün önce Fatma’nın kendi kardeşi Sinan Altınmakas tarafından tecavüze uğradığını öğrendiği belirtildi. Kazım’ın olaydan iki gün önce katlettiği Fatma ile birlikte kardeşi tecavüz faili Sinan Altınmakas’ın sistematik tecavüzünü Malazgirt’e bağlı Konakkuran Jandarma Komutanlığına 12 Temmuz 2020’de saat 22.30 sıralarında giderek şikayetçi olduğu ifade edildi.

 TECAVÜZ FAİLİ TANIK İFADELERİNE RAĞMEN SERBEST

Şikayetin ardından yine Kazım’ın Fatma ile birlikte daha sonra Muş Adli Tıp Kurumuna (ATK) gittikleri kaydedilen kararda, Fatma ve Kazım Altınmakas’ın şikayeti üzerine tecavüz faili Sinan Altınmakas’ın gözaltına alındığı hatırlatıldı. Kararda, Kazım Altınmakas’ın olaydan bir gün sonra can güvenliğinin olmaması nedeniyle Malazgirt Cumhuriyet Savcılığına başvurarak can güvenliğinin sağlanmasını istediği belirtildi. Fatma ile olayın görgü tanığı Keder Altınmakas arasında “Sinan Altınmakas’ın kokulu mendil ile maktulü bayıltıp zorla cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin konuşmaya fail Kazım Altınmakas’ın da şahit olduğuna işaret edilen kararda, failin 14 Temmuz 2020’de saat 17.30 sıralarında kardeşi Sinan Altınmakas’ın adli kontrolle serbest bırakıldığını öğrendiği esnada ağabeyi Yılmaz Altınmakas’ı telefonla aradığı, o sırada Sinan Altınmakas’ın da Yılmaz Altınmakas’ın yanında olduğuna” yer verildi.

FATMA TASARLANARAK KATLEDİLDİ

Sinan Altınmakas’ın hoparlör açık şekilde telefonda faile, kendisini aklamaya dönük sözler kullandığına yer verilen kararda, failin eve gittiğinde Fatma’nın evin arka bahçesinde telefonla yengesi Fatma Ayaz ile konuştuğunu duyduğu hatırlatıldı. Fatma’nın Sinan Altınmakas tarafından sistematik bir şekilde tecavüze uğradığına dikkat çekilen kararda, son olarak failin Fatma’yı haksız tahrik altında kalmadan katlettiği ifade edildi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Fatma Altınmakas’ın tecavüz failine takipsizlikle...

Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatma Altınmakas’ın tecavüzcüsü Sinan Altınmakas hakkında yürüttü...

Fatma Altınmakas davası: Cinayetin faili tek kişi...

Fatma Altınmakas’ı katleden Kazım Altınmakas’ın yargılandığı davanın duruşmasında avukat Mir Bedirha...

Öldürülen Fatma Altınmakas‘ın şikayeti, Kürtçe ter...

Muş‘ta tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Fatma Altınmakas‘ın jandarma karakoluna şikayette bulunma...

Öldürülen Fatma Altınmakas’ı koruyamayan kurum, ha...

Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kocasının kardeşi tarafından tecavüze uğrayıp ko...

Öldürülen Fatma Altınmakas’ın kardeşi: Ablam toplu...

Ağrı’da eşinin kardeşi tarafından tecavüze uğrayan ve şikayetçi olduktan sonra eşi tarafından katled...

Fatma Altınmakas 'aile kararıyla' katledilmiş

Fatma Altınmakas cinayetine ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü. Sinan Altınmakas, Fatma Al...