Fatih'te kadın cinayetlerine karşı yürüyüş
İstanbul Fatih’te kadınlar, kadın cinayetlerine karşı Çapa'dan Kocamustafapaşa meydanına yürüdü ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

İstanbul Fatih’te kadınlar, cumartesi günü kadın cinayetlerine karşı Çapa'dan Kocamustafapaşa meydanına yürüdü ve basın açıklaması gerçekleştirdi. “İstisnasız her gün birden fazla kadın erkekler tarafından katledilirken AKP-MHP iktidarı koruyucu, önleyici ve caydırıcı hiçbir adım atmıyor” diyen kadınlar açıklamada “Devlet; yargısıyla failleri aklıyor. Karakollardan faillerin elini kolunu sallayarak çıktıklarını, çıktıkları gibi kadınları katletmeye devam ettiklerini biliyoruz. İktidarın cezasızlık politikalarının kadınların şiddetten uzak bir yaşam kurmalarını nasıl olanaksız hale getirdiğini, fail erkekleri nasıl cesaretlendirdiğini her gün görüyoruz” dedi.


Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Biz kadınlar korkmadan, susmadan, itaat etmeden sokaklarda istediğimiz saatte güvenle var olma hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Erkek şiddetinin karşısında sesimizi yükseltecek, özgür bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadınları katleden erkeklerden de; fail erkekleri koruyup aklayanlardan, cesaretlendirenlerde de tek tek hesap soracağız.
Bu mahallede yaşayan kadınlar olarak yıllardır bu caddede, bu sokaklarda sesimizi yükseltiyoruz. Biz bu sokaklarda, meydanlarda, bulunduğumuz her alanda mücadeleye devam ediyoruz ve tekrar dile getiriyoruz: Bu sokaklar, meydanlar bizim. Gücümüzü bir kişi daha eksilmemek için her yerde mücadele eden kadınlardan, birbirimizden, bu isyandan alıyoruz. Şiddetten uzak, eşit, özgür bir yaşamı biz kadınlar mücadelemizle, isyanımızla, kadın dayanışmasıyla kuracağız. İkbal’in, Ayşegül’ün, Özge’nin, Berivan’ın ve erkek şiddetine maruz bırakılan bütün kadınların hesabını sorarak mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki kadın dayanışması yaşatır!”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül