Ezgi Alya Yiğit davasında Tanık Şimal Toprak dinlendi, duruşma 20 Mayıs’a ertelendi
Antep’te scooter sürerken ehliyetsiz sürücü O.S’nin araçla çarpması sonucu hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit’in davasında tanık Şimal Toprak dinlendi. Dava 20 Mayıs'a ertelendi.

Antep’te 12 Nisan 2022 tarihinde arkadaşı Şimal Toprak ile scooter sürerken ehliyetsiz sürücü O.S.’nin araçla çarpması sonucu hayatını kaybeden Ezgi Alya Yiğit davasının duruşması Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Olay anında yaralanan Şimal Toprak’ın yeniden dinlendiği duruşmada, mahkeme heyeti dosyanın İstanbul ATK Trafik İhtisas Kuruluna gönderilmesine karar verirken bir sonraki celseyi 20 Mayıs’a erteledi.

Ezgi Alya Yiğit’in hayatını kaybettiği kazada ağır yaralanan, kazanın asıl tanığı olan Şimal Toprak duruşmada şu beyanda bulundu: “Scooter ile park içinde tur atıyordum. Kötü sürdüğüm için Ezgi’nin sürmesini istedim. Kendisi de birkaç tur attıktan sonra oradan ayrılıp ara yola geçmek istedik. Yola yaklaşırken kaldırımda durup sağımıza solumuza baktık, hiçbir araç yoktu. Kaldırımdan dönerken en son çok hızlı bir araba sesi duyup kafeyi gördüğümü hatırlıyorum. Gözümü açtığımda yoğun bakımdaydım.”

Olayın yaşandığı yerin tek şeritli yol olmasına ve incelemeler sonucu yolda fren izine rastlanmamasına rağmen savcı tanığa “Siz yolun ortasındaydınız, iki seçenek var sadece; araç sağdan mı soldan mı çarptı?”, “Duyduğun ses fren sesi olabilir mi?”, “Sağına soluna baktıktan kaç saniye sonra çarptı?” sorularını sordu. Toprak savcının sorularına “Sağ-sol değil, araç bize arkadan çarptı. Duyduğum ses de çok yoğun bir gaz sesiydi” yanıtlarını verdi. Olay esnasında bahsedilen kafede oturan bir tanık da duruşmaya katıldı, olayın gerçekleştiği ana ilişkin Şimal Toprak ile aynı ifadeleri kullandı. Duruşma ertelendi.

Duruşmanın ardından Ekmek ve Gül'e konuşan Ezgi Alya’nın ablası Kübra Yiğit, savcının duruşma esnasında Şimal Toprak’a yönelttiği sorulara işaret ederek “Yaşadıklarımızın ne kadar bilinçli yapıldığını görebiliyoruz. Zaten öyle olmasaydı kazanın gerçekleştiği yere bakan kameraların görüntüleri kaybolmazdı. Şimal Toprak’ın ailesi açık bir şekilde karşı tarafın ailesiyle anlaştığını, şikayetçi olmayacağını söylerken Şimal Toprak olayın nasıl gerçekleştiğini apaçık anlattı. Tüm tanıklar aynı ifadeleri kullanırken bilirkişi raporlarında her defasında eksik ve hatalı bilgilere yer verildi. Olayın üstü örtbas edilmeye çalışılıyor, raporlarda yer aldığı gibi kabul edilsin isteniyor” dedi. Yiğit 20 Mayıs’ta görülecek duruşma için İstanbul ATK’den gelecek raporların önemli olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Antep’in en işlek caddelerinden birinde 12 Nisan 2022’de 17 yaşındaki Ezgi Alya Yiğit arkadaşı ile scooter sürerken ehliyetsiz ve 100 km/s hızla giden sürücü O.S’nin çarpmasıyla hayatını kaybetmişti. Ezgi Alya Yiğit’in ölümüne sebep olan, yanındaki arkadaşını da ağır yaralayan sürücü O.S’nin Nizip ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın yeğeni ve Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı’nın oğlu olması ise soruşturma ve yargı sürecinde siyasi baskıya dair soru işaretlerini artırmıştı. Soruşturmanın başından itibaren olay yeri ve anına dair kamera görüntülerine neden ulaşılmadığı yanıtlanmazken, hiçbir kamera görüntüsü olmamasına rağmen bilirkişi raporunda Ezgi Alya Yiğit’in ağır kusurlu, ehliyetsiz sürücü O.S’nin ise tali kusurlu olduğu ifade edilmişti. O.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 29 Ocak 2024’te görülen duruşmada, Ezgi Alya’nın ailesi ve avukatların ‘’kazanın asıl tanığı olan Şimal Toprak’ın yeniden dinlenmesi’’ talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edilmişti.

Fotoğraf.Yiğit Ailesi

İlgili haberler
Ezgi Alya Yiğit davasında tanık Şimal Toprak yenid...

Antep’te scooter sürerken ehliyetsiz sürücü O.S’nin araçla çarpması sonucu hayatını kaybeden Ezgi Al...

Ezgi Alya Yiğit duruşması 29 Ocak’ta| Adalet sağla...

Nizip Ticaret Borsası'ndan İbrahim Sarı’nın oğlu, Nizip AKP Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın yeğeni...

Ezgi Alya Yiğit davası| ‘Bıkmadan, usanmadan burad...

Antep’te 12 Nisan 2022 tarihinde arkadaşı işe scooter sürerken ehliyetsiz sürücü O.S’nin araçla çarp...