Evden çıkarılan kadın ve 3 çocuğu gece damda, gündüz parkta yaşıyor
Antalya’da evden çıkarılan ev emekçisi kadın 3 küçük çocuğuyla beraber geceleri damda gündüzleri ise parkta kalıyor.

Antalya'da evden çıkarılınca sokakta kalan Dilek Altınbaş (31) ile 3 çocuğu, geceleri bir evin damında gündüzleri ise parkta kalarak hayatta kalmaya çalışıyor. Salgın nedeniyle kimsenin ev vermediğini söyleyen Altınbaş, çocukları için sıcak bir yuva istiyor.  

DHA’nın haberine göre Kepez ilçesi Altınova Sinan Mahallesi'nde müstakil bir evde 10 ay kirada kaldıktan sonra ev sahibinin çıkarması üzerine sokakta kalan 3 çocuk annesi Dilek Altınbaş, bir başka ev sahibinin izin vermesiyle damda yaşamaya başladı. Geceleri damda geçiren, sabahın ilk ışıkları ile parka giden aile, zor durumda ve dayanışma bekliyor.

Evlere temizliğe giderek geçinen, kirasını da düzenli ödediğini söyleyen Sibel Altınbaş, buna rağmen evden atıldığını kimsenin de kendilerine ev vermediğini belirtiyor. Etrafı açık damda, 12, 9 ve 7 yaşında iki erkek bir kız çocuğuyla 4 gündür büyük zorluk yaşadıklarını anlatan Altınbaş, başlarını sokacak bir evin kendilerine kiraya verilmesini istiyor.

‘ÇOCUKLARIMA HASTALIK BULAŞSA NE YAPACAĞIM’

Önceki ev sahibiyle sorun yaşadığını belirten Sibel Altınbaş, “Sonrasında evi boşaltmamı söyledi. 3 çocukla pandemi döneminde ev bulmanın zor olduğunu söyledim. 'Ev bulana kadar bizi çıkartma' dedim ama çıkmam için sürekli baskı yaptı. Baskılara dayanamayıp evi boşalttım. 3 çocuğumla sokakta kaldım. Bir hayırseverin izin vermesiyle damda yaşamaya başladık. Halimiz bu. Gündüzleri parkta kalıyoruz. Akşam olunca da uyumak için buraya geliyoruz. Hastalık her yerde, hijyen yok. Çocuklarıma hastalık bulaşsa ne yapacağım" dedi.

Evsiz kalan çocuklar ise sıcak bir yuva istediklerini belirterek, “Sokaktan kurtulmak istiyoruz. Yardım eli uzatın bize. Sokakta kalmak çok zor bir şey. Allah kimsenin başına böyle bir şey getirmesin" dedi. Dilek Altınbaş, 14 yıllık evlilikten sonra 1 yıl önce eşinden boşandığını ve çocukların kendisinde kaldığını sözlerine ekledi. Altınbaş, konuyla ilgili kaymakamlığa da başvuruda bulunduğunu söyledi.

İlgili haberler
Antalya Kadın Platformu: Aklama, yargıla, İstanbul...

Antalya Kadın Platformu çağrısıyla Attalos Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi...

Antalya’da kadınlar hakları için sokağa çıktı

Antalya Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin etkin uygulanması talebiyle...

Antalya Kadın Platformu: Haklarımızdan vazgeçmiyor...

AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istemesine karşı kadınlar haklarına sahip çıkma çağrısı ya...