ETF işçisi: Bir araya gelmek için bir kıvılcım yetti
Kapatılacağı açıklanan ETF Tekstil'de işçiler hakları için mücadele etmeye devam ediyor.

ETF Tekstil’de gece gündüz demeden direniş devam ediyor. Kapatılacağı duyurulan ETF Tekstil’de çoğunluğu kadın olan işçiler gasbedilen kıdem tazminatları ve ikramiyelerine el koymasına karşı kendilerini fabrikaya kapattı, haklarını alana kadar direniş devam edecek.

ETF işçisi Selvi Köse: "9 yıldan beri çalışıyorum. Direniş çok güzel gidiyor. Bu direnişten birlik beraberliği öğrendim. El ele olunca bir olunca her şeyi kazanacağız. Vazgeçmek yok. 9 yıldır buradayım ne doğru dürüst bir düğün bildik, cenazemiz oldu gidemedik. Çocuğumuz hasta oldu komşuya bıraktık. İzin alamıyorduk ama iş kalmasın diye gelip çalışıyorduk. Bu durumda bizi mağdur ettiler. Yeri geldi pazarları, geceleri çalıştık. Sonuna kadar asla pes etmeyeceğiz" dedi.

ETF Tekstil’in kapatılacağı açıklanan günden bu yana birlikte mücadeleyi deneyimleyen ve büyüten işçilerin direnişi umut dolu.

ETF işçisi bir kadın da “8 gündür direnişimiz sürüyor. Ben iki canlı olmama rağmen buradayım. Hatta arkadaşlarım ‘Sen gelme git evde dinlen’ diyorlar ama ben buradayım asla vazgeçmeyeceğiz. Zafer direnen emekçinin olacak. ETF işçileri direnişini gösteriyor. Hepimiz birlik içindeyiz. Bizi bir araya getirmek için bir kıvılcım yetiyordu. Diğer iş yerlerinde sorunlar yaşayan işçiler de bir araya gelsinler. Korkmasınlar. Birlikten kuvvet doğuyor” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Alacakları için direnen ETF işçileri: Devlet niye...

Patronlara teşvik veren iktidarın kendi sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten direnişteki ETF işçile...

ETF Tekstil'de çatıya çıkan Sema Lermin tazminatsı...

Kapatılma kararı alan ETF Tekstil'de gasbedilen kıdem tazminatları ve ikramiyeleri için direnen işçi...

ETF direnişinin öğrettikleri| Demek ki işçiler yan...

ETF işçileri: Daha önce yan yana gelme fikrinin bile uzağında olduklarını ifade eden işçiler, “Ama g...