ETF işçileri TGSD önünden seslendi: Daha fazla mağduriyet yaratmayın!
ETF işçileri: Size bu derneğin başkanı yapma vasfını kazandırmış ETF işçisinin hakkını daha fazla mağduriyet daha fazla öfke yaratmadan verin.

Alacakları gasbedilen ETF işçileri, patronları Sanem Dikmen’in başkanı olduğu Türkiye Giyim Sanayicileri Derneğinin Şirinevler’de bulunan merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Yaptıkları basın açıklamasıyla kıdem, ihbar tazminatları, ikramiye ve son ücretlerinin verilmeyişine tepki gösteren işçiler, “Size bu derneğin başkanı yapma vasfını kazandırmış ETF işçisinin hakkını daha fazla mağduriyet daha fazla öfke yaratmadan verin” diye seslendi.

Tuzla’da bulunan ve DERİTEKS’in örgütlü olduğu, kapatılan ETF fabrikasında işçilerin; kıdem, ihbar tazminatları ve ikramiyeleri ile son ay çalıştıklarının karşılığını alamamaları üzerine direnişleri 47. günde devam ediyor. Patronları Sanem Dikmen’in başkanı olduğu Türkiye Giyim Sanayicileri Derneğinin Şirinevler’de bulunan merkezi önüne gelerek “Sanem Dikmen işçiye borcunu öde” pankartıyla açıklama yapan işçiler haklarını isteyen işçiler, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Biz buradayız, sen neredesin Sanem Dikmen”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “ETF işçisi yalnız değildir”, Tazminat yoksa huzur da yok sloganları atarken tüm Türkiye işçilerine de “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganıyla çağrı yaptı.

Basın açıklamasına, Liman İş, Sağlık İş, Yol İş, Emek Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Demokratik Sendikal Birlik Hareketinden yönetici, temsilci ve üyeleri de katılım sağlayarak destek verdi.

EMEK HIRSIZLIĞINA İZİN YOK!

Basın açıklamasını okuyan DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Hikmet Numanoğlu, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) yönetim kurulu başkanlığını yapan Sanem Dikmen’in kapanma ile işçilerin kanunen ve toplu iş sözleşmesinden doğan alacakları olan 2021 yılından bekleyen 75 günlük ikramiyesi, 2022’de 30 günlük ikramiyesi, çalıştıkları son ay ücreti, kıdem ve ihbar tazminatları ve yıllık izin paraları olmak üzere ödenmemiş alacaklara ilişkin herhangi bir ödeme planı yapmadığını hatırlatarak, “Bu apaçık emek gasbı, emek hırsızlığıdır” dedi.

“İşveren bunun yanı sıra alacaklarla ilgili sendikamızla müzakere yapmak yerine arabuluculuk süreci işletmeye çalışmış, işçilere alacaklarının yüzde 40’ını almaya zorlamış ve yarın bu parayı da bulamayacaklarını söyleyerek dayatmacı bir zihniyet içinde hareket etmiştir” diyen Numanoğlu, bu önerinin sendika ve işçiler tarafından ciddi bir öfkeye dönüştüğünü söyledi.


‘İŞÇİLERİN HAKLARINI VERİN’

Numanoğlu açıklamanın devamında, direniş sürecini anlatarak patron Sanem Dikmen’e ve tüm kamuoyuna seslendi: “Yıllarca türlü fedakarlıklarla çalışan ve emeklerinin karşılığını alamadan bir çırpıda kapı önüne konularak yüzüstü bırakılan işçiler sendikamız öncülüğünde geceli gündüzlü 24 saat fabrikanın önünden ayrılmamış ve kararlı bir mücadele başlatmıştır. Analarının ak sütü kadar helal olan haklarını almak için verdiğimiz haklı mücadelenin karşısına polis şiddetinin de eklenmesi, makinaları satıp işçinin emeğinin karşılığını vereceği yerde makinaları kaçırıp işçiye polis zoru-şiddeti layık görmesi niyetini açık etmiştir. Bugün itibariyle iş yeri kapısının sıcak-soğuk, yağmur-çamur, aç-susuz demeden, faturalar, kredi kartı borçları evde yığılırken, gasp edilen haklarımız için bekleyişimizin tam 47 Gündür kararlılıkla devam ediyor. Bu haklı, en insani, en vicdani en doğal talebimiz karşılık bulması gerekirken Sanem Dikmen’in sözde gururla yaptığını söylediği Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanlığı yine sözde kadın emeği istihdamında bulunmakla övündüğü yönünün koskoca bir yalan olduğunu, içinde vicdan taşımayan, kadın emeğine saygısını yitirmiş bir yönetici olduğunu artık tüm kamuoyu bilmektedir.

Başta Sanem Dikmen ve yöneticiliğini yaptığı Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tüm yönetim kurulu ve üyeleri bu sorun çözülmediği sürece zan altında kalacak ve eylemlerimizin hedefinde olacaklardır. Buradan bir kez daha Sanem Dikmen’e Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’ne (TGSD) sesleniyoruz. Sizi bugüne alın teri ve emeği ile taşıyan uzun yıllar işçiliğinizi yapmış, yaşamını fabrikanızda geçirmiş size bu derneğin başkanı yapma vasfını kazandırmış ETF İşçisinin hakkını daha fazla mağduriyet daha fazla öfke yaratmadan verin. Aksi halde şunu da bilin ki haklarımızı almadan bu süreci bitirmeye ve size, iletişimde olduğunuz her kişi, kuruma veya kuruluşa kim olursa olsun huzur vermeyeceğimizi bilmenizi isteriz. ETF işçisi kazanacak, emek mücadelesi kazanacak, hak ve adalet mücadelemiz kazanacak.”

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hakları için direnen ETF tekstil işçisi Ayşe: Patr...

Ayşe bir işçi disipliniyle gelip gidiyor alana. “Hakkımızı alana kadar bitmeyecek nöbetimiz” sözünü...

ETF Tekstil işçileri bir kez daha mağazalardan mar...

Hakları gasbedilen ETF Tekstil işçileri, üretim yaptıkları markaların mağazalarına giderek tepki gös...

ETF işçileri patronun evinin önünde eylem yaptı: İ...

Alacaklarını alamayan ve 37 gündür direnişte olan ETF Tekstil işçileri haklarını vermeyen patronları...