Esra Abid davasının ikinci duruşması görüldü
Uzaklaştırma kararına rağmen kendini tehdit eden Mustafa Teksöğüt’ü öldürmek zorunda kalan Esra Abid’in yargılandığı davanın ikinci duruşması Söke Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Uzaklaştırma kararı aldırdığı halde kendini tehdit eden Mustafa Teksöğüt’ü kendini korumak için öldürmek zorunda kalan Esra Abid’in yargılandığı davanın ikinci duruşması Söke Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmayı Aydın, Didim, Kuşadası, Aydın Efeler Ekmek ve Gül grupları, Söke Kadın Platformu ve Kuşadası Kadın Platformu takip etti. Duruşma öncesi adliye önünde söz alan kadınlar ve dosyanın avukatı Yalım Uyanık, sistematik şiddete maruz kalan Esra’nın yaptığı eylemin nefsi müdafaa olduğunu vurguladı.

Duruşmada tanıklar dinlendikten sonra Esra Abid’in tutukluluğun devamına karar verilerek mahkeme 2 Şubat saat 14.00’e ertelendi.

NE OLMUŞTU?
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Esra Abid’in otomobilinin önü, kendisini bir süredir rahatsız eden ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Mustafa Teksöğüt’ün kullandığı araçla kesildi. İkili arasında tartışma yaşanırken, Abid, yanındaki tabancayla Teksöğüt’e peş peşe 3 el ateş etti. Kuşadası Devlet Hastanesinde tedaviye alınan Teksöğüt, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Esra Abid, polisteki ifadesinde eşinden 5 yıl önce boşandığını belirtip, “10 yaşında kızım var. Mustafa Teksöğüt ile 2 yıl önce tanıştım. Tanıştığımızda evli olduğunu bilmiyordum. Daha sonra Mustafa bana eşiyle geçinemediğini ve ayrıldıktan sonra benimle evleneceğini söyledi. Daha sonra davranışları değişti ve eşinden ayrılmadı. Ben de bunun üzerine yaptığım araştırmada resmi nikahlı eşinden 4 ve başka bir kadından da 3 çocuğu olduğunu öğrendim. Bunun üzerine kendisinden ayrılmak istediğimi söyledim. Ayrılmak istediğimi söyledikten sonra 3-4 kez beni darbetti. Öldürmekle tehdit ettiği için şikayette bulunamamıştım. Ancak dayanamayıp, emniyete giderek şikayetçi oldum. 2 buçuk ay önceki şikayetim üzerine Mustafa’ya uzaklaştırma kararı verildi. Ancak tehditleri durmuyordu. Yüzüme kezzap atmakla tehdit ediyordu. Birçok kez beni çalıştığım yerden otomobiliyle alıp, evine götürüyor cinsel saldırıda bulunuyordu. Yine böyle eve götürdüğü bir gün Mustafa’nın tabancasını almıştım. Olayda kullandığım tabanca da ona aittir. Kızımı, annemi ve tüm ailemi öldürmekle tehdit ediyordu” demişti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ölmemek için öldüren Esra Abid’in duruşması görüld...

Uzaklaştırma kararına rağmen yolunu kesen eski erkek arkadaşını öldürmek zorunda kalan Esra Abid’in...

Uzaklaştırma kararına rağmen yolunu kesen eski erk...

Mustafa Teksöğüt uzaklaştırma kararına rağmen Esra Abid’in araçla önünü kesti. Pek çok kez Teksöğüt’...

Çilem’den Haydar’a, şiddetin ve mücadelenin ‘polit...

‘Şiddet politiktir ve kadınları şiddete mahkûm eden tüm koşulların bütünlüklü tartışılmasını ve bütü...