EŞİK: Yeldana Kaharman’ın ölümü araştırılsın
EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu yaptığı açıklamada, Yeldana Kaharman’ın ölümüne ilişkin ortaya atılan iddiaları hatırlatarak, araştırılmasını istedi.

EŞİK- Eşitlik İçin Kadın Platformu, Sedat Peker’in Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili açıklamalarının TBMM gündemine geldiğini söyleyerek “Adalet ve İçişleri Bakanlarına sorulsun!” dedi.

TBMM Kadına Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu’nun bugün yapılan toplantısında Sedat Peker’in Yeldana Kaharman ile ilgili tecavüz ve cinayet iddialarının açıklığa kavuşturulması için ilgili bakanlıkların komisyona davet edilmesi talep edildiği söylenen açıklamada, “CHP, HDP ve İyi Parti’nin komisyon üyesi milletvekilleri bu talebi içeren üç ayrı dilekçeyi komisyona sundu, Adalet ve İçişleri Bakanlarının komisyona davet edilerek bilgi vermesini istedi” denildi. Açıklama şöyle devam etti:

“Organize suç örgütü liderlerinden Sedat Peker, Youtube üzerinden yaptığı yayınlarda soruşturma dosyası intihar olarak kapatılan Yeldana Kaharman’ın cinsel saldırıya maruz kaldığı ve öldürüldüğü iddialarını Türkiye ve dünya gündemine getirmişti.

Elazığ’da 28 Mart 2019’da evinde ölü bulunan Kazakistan uyruklu Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Yeldana Kaharman’ın ölümüne Mehmet Ağar’ın AKP’li milletvekili oğlu Tolga Ağar’ın adı karışmış ve ilgili haberlere erişim engeli getirilmişti.

EŞİK: FAİLLER VE SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN

Konunun bu şekilde tekrar gündeme gelmesi üzerine EŞİK, Yeldana Kaharman’ın kuşkulu ölümünün Komisyon gündemine alınması için Komisyon üyelerine başvurdu.

Komisyonun bugünkü toplantısına katılan muhalefet partilerinden milletvekilleri Aysu Bankoğlu, Gamze Taşcıer Neslihan Hancıoğlu, Suzan Şahin (CHP), Filiz Kerestecioğlu, Semra Güzel (HDP), Şenol Sunat (İyi Parti) Komisyon Başkanı Öznur Çalık’a verdikleri dilekçelerle Adalet ve İçişleri Bakanlarının özel olarak Yeldana Kaharman’ın ölümü ile ilgili olarak bilgi vermek üzere komisyona davet edilmesini talep ettiler.

Üç parti de dilekçelerinde, konunun İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının komisyonda yapacakları genel sunumlar ile geçiştirilmemesi gerektiğinin altını çizdi ve özel gündemli toplantı yapılarak; bilgi vermesi için Adalet ve İçişleri Bakanı’nın bizzat davet edilmesini talep etti.

EŞİK olarak, TBMM şiddetin nedenlerinin ve çözüm yollarının araştırılması komisyonunu, tüm kuşkulu kadın ölümlerini mercek altına almaya; Kaharman başta olmak üzere ekonomik ve siyasal olarak nüfuzlu kişilerle ilgili cinsel saldırı ve cinayet iddialarının üzerinin kapatılmaması, olayların aydınlığa kavuşturulması, faillerin ve soruşturmaların kapatılmasında rolü olanların cezalandırılmaları için gerekli girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.”

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Sedat Peker’in ‘Tolga Ağar tecavüz etti’ dediği Ye...

Elazığ’da 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunan Yeldana Kaharman, Sedat Peker’in yayımladığı videoyla y...

Sedat Peker’in suçlamasına yanıt veren savcılık Ka...

Sedat Peker’in Mehmet Ağar’ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar’ı suçladığı gazeteci Yeldana Kaharman...