Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Yaza Merhaba kahvaltısında
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nin düzenlediği "Yaza Merhaba" kahvaltısında kadınlar buluştu.

İstanbul Pendık ilçesinde bulunan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği "Yaza Merhaba" kahvaltısı düzenledi. Uzun bir aradan sonra yazın gelmesiyle birlikte 100'ü aşkın kadın ve çocukları derneğin düzenlediği kahvaltıya geldi.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nin düzenlediği kahvaltı Gebze Doğa Çiftliği'nde yapıldı. Kadınlar türküler söyleyerek kahvaltı alanına gitti. Aile danışmanı ve sosyolog Birgül Avdan kadınlara yönelik şiddete karşı kadınlarla birlikte bir oyun oynattı.

Kadınlar kahvaltı alanında tek tek ayağa kalkıp başarı öykülerini anlattı. Bir işçi kadın, boşandığı eşinden yaşadığı şiddeti ve baskıyı, sonrasında okulunu bitirme ve meslek sahibi olma hikayesini anlattı. Diğer bir genç kadın ise Ağrı'da büyüdüğünü, kuzeni başkasıyla kaçtığı için ablasıyla birlikte babalarının onları eve hapsettiğini Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği ile tanıştıktan sonra ise hayatının daha farklı şekillendiğini, şimdi ise okuluna devam edip bir tekstil atölyesinde çalıştığını anlattı.

Kadınların kimi  "iyi ki geldik, eve kapanmaktan çok bunalmıştık" derken kimi "iyi ki Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği var ve böyle bir kahvaltı düzenledi. Çok mutluyuz." dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül