Elazığ Ekmek ve Gül okuru kadınlar buluştu: Yalnız olmadığımızı bilmek güç veriyor
8 Mart öncesi kahvaltı etkinliğinde buluşan, söyleşi ve film gösterimi yapan kadınlar, dayanışmanın kendilerine güç verdiğini dile getirdi. Kadınlar savaşa karşı barış talebini de vurguladı.

8 Mart öncesi Elazığ’da Ekmek ve Gül okurları kahvaltıda bir araya geldi. Ardından söyleşi ve film gösterimi gerçekleşti. Kadınlar birlikte olmanın güç verdiğini aynı zamanda mücadeleye dair umutlarının yeşerdiğini dile getirdi.

Kahvaltıya katılan bir arkadaşımız “1857’den bu yana kadın mücadeleleri devam etmiş ve bu sayede değişen çok şey olmuştur. Ancak aradan geçen onca zamana rağmen değişmeyen şeyler de olmuştur. Hâlâ kadınlar daha iyi yaşam ve çalışma koşulları için mücadele vermektedir. Daha yürüyecek çok yolumuzun olduğunun farkındayız” dedi.

Kahvaltıya katılan bir diğer arkadaşımız, “Bu buluşmayla birlikte, yalnız olmadığımın bir kez daha farkına vardım. Bir yardım eli istesem uzatacak bir sürü kadının olduğunu bilmek bana çok güç verdi. Pandeminin de etkisiyle uzak kaldığımız bu sıcak ortamlara çok hasret kalmışız. Tabii, bugün yine İstanbul Sözleşmesi’ni, nafaka hakkımızı ve barış talebimizi dilimizden düşürmedik. Bugün izlediğimiz Uyuyan Ses (La voz dormida) filmi bize savaşın nasıl ağır sonuçlar bıraktığı tekrardan hatırlattı. Biz kadınların talebi her zaman barış olacaktır.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Beylikdüzü Ekmek ve Gül okuru kadınlar pandemi str...

Beylikdüzü Ekmek ve Gül okuru kadınlar, bir nebze olsun pandeminin yarattığı stresten uzak kalmak, k...

Eskişehir Ekmek ve Gül okurları: Mücadele ve dayan...

Eskişehir Ekmek ve Gül Grubunun düzenlediği Ekmek ve Gül Editörü Sevda Karaca’nın katıldığı kahvaltı...

Edremit Ekmek ve Gül okurları piknikte bir araya g...

Edremitli kadınlar Edremit Ekmek ve Gül Grubunun çağrısyıla piknikte buluştu, 'eşit, özgür, şiddetsi...