Ekmek ve Gül okurları muhtar adaylarıyla buluştu
Ekmek ve Gül okurları Ümraniye’de kadın muhtar adaylarıyla bir araya geldi, projelerini dinledi.

İstanbul Ümraniye’de emekçi kadınlar Ekmek ve Gül kadın grubunun düzenlediği kahvaltıda buluştu. Kadın muhtar adaylarının da katıldığı bir araya gelen 60’a yakın kadın, kriz nedeniyle gittikçe zorlaşan yaşamları hakkında sohbet ederken daha çok ve daha sık yan yana gelmenin, dayanışmanın iyi geldiğini vurguladı.

Kahvaltıda konuşan Neriman Yaldız yaşadıkları ekonomik sıkıntıları “Ekonomik krizin etkilerini iliklerimize kadar yaşıyoruz, Çarşıya, pazara çıkamaz olduk” sözleriyle anlatırken eğitim sistemi nedeniyle çocuklarıyla ilgili yaşadıkları endişeyi de anlattı. “Tüm sorunlarımıza karşı birlikte olmaktan başka şansımız yok” diyen Yaldız, “Mahallemizin her yerinde Ekmek ve Gül gruplarını yaygınlaştıralım” çağrısında bulundu.


KADIN ADAYLARDAN ÇAĞRI: MAHALLEYİ BİRLİKTE YÖNETELİM
Kadınların politikada ve yerel yönetimlerde etkin olması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Aşık Veysel Mahallesi muhtar adayı Hülya Sarıtaş “Mahalleye bir kadın eli deymeli, birlikte el ele verelim mahalleyi yönetelim” diyerek yola çıktığını anlattı.

Bir diğer muhtar adayı Nafiye Kaban da “Erkeklerin kahveleri var, bizim ise gidebileceğimiz, bir araya gelebileceğimiz mekanlarımız bile yok” diyerek seçim için vaatlerini kadınlarla paylaştı: “Kadın evleri açmak istiyorum. Gidip muhtarlıkta oturan bir muhtar olmayacağım. Kadınlarla birlikte çalışmalar yapmak istiyorum, kadın mahalle temsilcileri seçerek mahalleyi birlikte yönetmek istiyorum.”

2 dönem önce Mustafa Kemal Mahallesi muhtarı olan geçen dönem seçimi kazanamayan ve bu dönem tekrar aday olan Selma Akkaya da “Birlikte olursak güçlü oluruz. Mahalleyi hep birlikte yönetmek için bir araya gelelim. Bu toplantıları sıklaştıralım” diye konuştu. Uyuşturucuya ve çeteleşmeye karşı mahallenin gençlerini korumak için çalışmalar yapacağını anlatan Akkaya, “Tüm bunları başarabilmek için birlik olmamız şart” dedi.

İlgili haberler
Yerel yönetimler sağlığımızı bozuyor

Yerel yönetim seçimleri neden kadınların yaşamını etkiler? İşte yanıtı: Aydınlatmasız sokaklar, kala...

Sağlık ocağı tamam, sıra yerel seçimlerde

Yerel seçim tartışmaları sürerken kadınlar için bir deneyim: Kadın muhtar adayını destekleyen kadınl...

Görevden alınan Mardin Derik’in ilk kadın muhtarı:...

Mardin Derik ilçesinin ilk kadın muhtarı Nebahat Durmaz görevden alındı. Durmaz kendisine görevden u...