Eğitimci kadınlar 25 Kasım`a doğru kahvaltıda buluştu
25 Kasım etkinlikleri hızla devam ediyor. Eğitim Sen 3 No’lu Şubeden kadınlar kahvaltıda buluştu.

Eğitim Sen Ankara 3 No’lu Şube üyesi kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddettle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında biraraya gelerek kahvaltıda buluştu.

Eğitim Sen Genel Kadın Sekreteri Derya Yulcu’nun da katıldığı kahvaltıda, kadın eğitim emekçileri yaşadıkları sorunları ve çözüm yollarını konuştu. Yulcu, kadına yönelik şiddetle mücadelede kadınların biraraya gelmesinin ve dayanışmanın önemini vurgularken 23 Kasım’da Ankara’da eğitim hakkı için gerçekleşecek mitinge de çağrı yaptı.

Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Kadın Sekreteri Songül Keşkek de yürüttükleri mücadelenin bir bütün olduğunu kadınları, çocukları, doğayı ve insan haklarını kapsadığını belirtti. Kadına yönelik şiddetin farklı biçimleri ile devam ettiğini ifade eden Keşkek, “Bu gidişata bir araya gelerek ve haklarımıza sahip çıkarak dur diyebiliriz” dedi. Yapılan konuşmalara çevredeki kadınlar da ilgi gösterirken kahvaltıya katıldılar.

Kadınlar oluşturdukları yazım köşesinde ise düşüncelerini şu ifadelerle paylaştı;

“Seninle beraber, hep birlikte bütünüż"," Kadına yönelik her türlü şiddet bitsin", "Her kadının gücü içinde", "Kadının gücü her şeye yetecektir birlikte olunca", "Benim de haklarım var", "Ellerimizle yeniden kuracağız dünyayı", "Ruhunuz güneş gibi sonsuz renkli olsun, cesur olun kadınlar”.