Ebru Günday: Nusaybin Devlet Hastanesinde tek jinekoloğun olması bilginiz dahilinde mi?
HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, Nusaybin Devlet Hastanesinde tek bir kadın hastalıkları doktorunun bulunmasını ve atama yapılmama gerekçesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Ebru Günay, Nusaybin Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğinde tek bir doktorun görev yapmasına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanması için Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Günday, Mardin’in Nusaybin ilçesi devlet hastanesinde kadın hastalıkları ve doğum polikliniğinde geçtiğimiz haziran ayından itibaren sadece bir doktorun görev yaptığının altını çizerek, “Bütün devlet hastanelerinde en yoğun olan poliklinik kadın hastalıkları ve doğum polikliniğidir. Tek bir doktorun hastalara yetmemesi sebebiyle hastalar Mardin Devlet Hastanesine veya başka illere gitmek zorunda kalmaktadırlar” diye belirtti.

Ebru Günday, Bakan Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

*Nusaybin Devlet Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğinde geçtiğimiz haziran ayından itibaren sadece bir doktorun görev yapıyor olması bilginiz dahilinde midir?
*En yoğun poliklinik olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğine hangi gerekçe ile doktor atamaları yapılmamaktadır?
*Tek bir doktorun hastalara yetmemesi sebebiyle hastaların Mardin Devlet Hastanesine veya başka illere gitmek zorunda kalmaları vatandaşın sağlık hakkının ihlali değil midir? Bu mağduriyetlerin giderilmesi için ne gibi projeleriniz vardır?
*Böylesi yoğun bir poliklinikte tek bir doktorun görev yapması doktorun çalışma motivasyonunu ve sağlığını olumsuz etkilemektedir. Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Bakanlığınız ne planlamaktadır?
*Mardin dışında Türkiye’deki bütün büyük şehirlerde eğitim ve araştırma hastanesi bulunmaktadır. Bu nedenle atılması gereken en önemli adım Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde bir tıp fakültesi açmak ve eğitim ve araştırma hastanesi kurmaktır. Bu konuda Bakanlığınız gerekli çalışmalara başlamış mıdır?
İlgili haberler
HDP kadınların intihara sürüklenmesini Bakan Selçu...

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, kadınların intihara sürüklenmesini Aile, Çalışma ve Sosyal...

Meral Danış Beştaş sordu: ‘Çocukların mı faillerin...

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, erken yaşta evliliklere af hazırlığını Aile, Çalışma ve S...

Malatya’da yaşananların tekrarlanmaması için önlem...

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Malatya’da art arda meydana gelen kadına yönelik şiddet, ka...