Dicle Amed Kadın Platformu: Sadece erkek değil yasalar da kadını öldürüyor
Dicle Amed Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında katledilen kadınları andı.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında katledilen kadınları andı. Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, sadece erkeğin değil yasaların da kadını öldürdüğünü belirterek, seslerini yükselteceklerini söyledi.  

Dağkapı Meydanı’nda yapılması beklenen anma polis ablukasına alınarak engellendi. Polisle yapılan müzakere sonucu meydan yanında bulunan parkta anma yapılmasına izin verildi. Katledilen kadın fotoğraflarını ellerinde taşıyan kadınlar, “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Jin, jîyan, azadî”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları attı.

‘SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ’

Basın açıklamasını Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya yaptı. Kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınları anmak için toplandıklarını belirten Kaya, “Bugün burada kadın cinayetlerini anmak üzere hazırlanırken yine bir kadın cinayeti haberiyle uyandık. Her gün kadınlar öldürülüyor. Bu kadınların hayalleri var hayata dair idealleri var. Ama hepsi koruma ve tedbir kararları almalarına rağmen korunamayıp katledildiler. Sadece erkek değil yasalar da kadını öldürüyor” diye konuştu.

Katledilen ve tecavüze uğrayan bütün kadınların yanında olacaklarını ve seslerini yükselteceklerini dile getiren Kaya, “Bu hepimize yapılan katliamdır. Bu artık kadın kırımıdır. Buna karşı mücadele edeceğiz, başarıya ulaşacağız” dedi.

Açıklamadan sonra katledilen kadınların her birinin hikayesi okundu. Ardından yarım saatlik oturma eylemi gerçekleştirildi.


İlgili haberler
‘Eşit ve özgür bir yaşam için 25 Kasım’da Kadıköy’...

25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma G...

İkitelli’de kadınlardan 25 Kasım yayını

25 Kasım Kadına Yönelik şiddetle Mücadele Günü öncesinde İkitelli’de kadınlarla Instagram yayınında...

Esenyalı’da 25 Kasım'a doğru adım adım

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, halk pazarında kadınlara seslenerek ‘Bu 25 Kasım’da krizin, yoksul...