Dersim’de kadınlar kahvaltıda buluştu: Tek adamlara karşı bir aradayız!
25 Kasım’a doğru Yenigün Kadın Dayanışma Derneği çağrısıyla bir araya gelen kadınlar yosulluğa ve şiddete karşı birliktelik çağrısı yaptı.

Yenigün Kadın Dayanışma Derneği 25 Kasım’a giderken kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Ekmek ve Gül dergisi editörü Şengül Karadağ'ın da katıldığı kahvaltıda kadına yönelik şiddete karşı dayanışma mesajı verildi. Etkinlikte konuşan Karadağ, "Hem ülkemizdeki hem de evimizdeki tek adamlara karşı bir arada dayanışma içerisinde olacağız" dedi.

'KADINLARIN İŞSİZLİK ORANI ARTTI'

Her geçen gün büyüyen yoksulluğun kadınlar için daha fazla büyüdüğüne dikkat çeken Karadağ, "Faturalar artık ödenmez hâle geldi, hiç düşünmeyeceğimiz yerlerde kira fiyatları çok fazla artmış durumdadır ve barınma sorunu çok büyük sorun. Derneğinizin geçtiğimiz günlerde üniversiteli kadın öğrencilerin barınma sorununa dair yaptığı açıklama barınmanın okumak için gelen kadın öğrenciler için tacize kapı aralayan bir hâle dönüştüğünü bir kez daha gösterdi. Bu büyük bir sorun. Kadınların işsizlik oranı artmış durumda hem yoksulluk hem yoksunluk içinde şiddet görüyor. Kadınlar her zamankinden daha fazla şiddete maruz kalıyor. Kadınlar şiddet içerisinde o koşullardan çıkamaz ve kendi ayakları üzerinde duramaz hâle getiriliyor" dedi.

Kadınlar kahvaltıda Ekmek ve Gül dergilerini de birlikte okudular

'HİÇBİR KADIN YALNIZ KALMAYACAK'

“Kadınlar sussun konuşmasın ve sömürüye mahkum olsun isteniyor” diyen Karadağ, “Biz kadın derneği kuran birlikte mücadele eden kadınlar olarak hayır diyoruz. Biz bunlara mahkum değiliz diyoruz sömürüye, eşitsizliğe ve şiddete mahkum değiliz diyoruz. Derneğinizin yaptığı açıklamada söylediği bir şey var ‘Hiçbir kadın yalnız kalmayacak’ sizin kurduğunuz ve bütün zorluklarla yaşatmaya çalıştığınız dernek buna mahkum olmayacağımızın ve neyle bundan çıkacağımızın göstergesi. Uzun yıllardır verdiğiniz mücadelenin bir parçası olmaktan çok gururluyum. Yıllardır bizi baskı altına alan her türlü geri toplumsal değerler adına, yapılanlara karşı yeniden bir aradayız. Küçük küçük bir araya geleceğiz hem evimizdeki hem ülkemizdeki tek adamlara karşı bir arada dayanışma içerisinde el ele olacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Dersim’de velilere çağrı: Endişelerimizi ancak örg...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği dağıttığı bildirilerle velilerin yeni eğitim döneminde yaşadı...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği: Her alanda...

Dersim’de öğrencilerin barınma sorunu kadın öğrenciler için aynı zamanda tacize dönüştü. Dersim Yeni...

Barınma sorunu ve tacize karşı Dersimli kadınlarda...

Dersim’de öğrencilerin barınma sorunu kadın öğrenciler için aynı zamanda tacize dönüştü. Dersim Yeni...