Denizli'de işçi kadınlar Ekmek ve Gül kahvaltısında buluştu
Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu çağrısıyla kahvaltıda buluşan işçi kadınlar, yaşadıkları sorunları birlikte tartıştı; direnen ETF işçilerine selam gönderdiler.

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, Çamlık Parkında dayanışma kahvaltısı düzenledi. Tekstil işçisi kadınların da katıldığı kahvaltıda ETF Tekstil işçilerinin mücadelesi de konuşuldu.

Kadınlar kavanozdan çektikleri soru ve sorunlara birlikte yanıt aradı. Tatil, geçim, yaşam tarzı, çalışma koşullarına ilişkin soruların yer aldığı kavanoz oyununda kadınlar sorun ve çözümleri tartıştı.


Açılışta kadın mücadelesi ve Ekmek ve Gül'ün tarihçesine ilişkin konuşan Havva Meşe, "İçinden geçtiğimiz bu dönemde biz kadınlar olarak dayanışmanın önemi gün geçtikçe daha da büyüyor. Çünkü her yeni güne bir kadın cinayeti haberiyle uyanıyoruz. Özellikle son 4-5 yılda verilere göre her 7 buçuk dakikada bir kadın öldürüldü. Bunlar resmi rakamlar. Yaşanan bu kadın cinayetlerine karşılık hükümetin önlemler almaması bu ülkede kadına verilen değeri ve kadının yerini gözler önüne seriyor. Daha 2 gün önce Acıpayam'da yaşanan bir cinayette erkeğin eşini açık alanda bıçaklayarak öldürmesi üstelik canlı yayın açarak bunu rahatça ilan etmesi bize tek bir şeyi gösteriyor. Bu erkek şiddetini durdurabilecek herhangi bir yaptırımın olmaması ve bir kadını öldürdüğünde haksız tahrik, iyi hal indirimi derken neredeyse ödül takacağı bir hale dönüşmüş durumda" diye konuştu.

'YASALARIN UYGULANMASI İÇİN ORTAK MÜCADELEYE'

İstanbul Sözleşmesi'ne de değinen Meşe, "Uluslararası sözleşmeler, tavsiye kararları ya da yasal düzenlemeler tüm dünya kadınlarının da bildiği üzere tek başına kadını yaşatmaya yetmez. Bu yasaların gerçekten uygulanabilir hale gelmesi  önemli olan. Birlikte mücadele edersek birlik olursak bilinçlenirsek hayatımız ve haklarımız konusunda kendimiz söz sahibi oluruz" diyerek ortak mücadele çağrısı yaptı.


'DÜN FLORMAR BUGÜN ETF TEKSTİL'

Ardından Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu'nun kuruluş ve faaliyetlerine ilişkin konuşan Seher Zeytun Doğan, takip ettikleri kadın cinayeti davaları hakkında bilgilendirme yaptı. Kadın mücadelesi ile sınıf mücadelesi arasındaki bağın önemine dikkat çeken Doğan, kadının tam anlamıyla kurtuluşunun sınıf mücadelesinden geçtiğini vurguladı. Geçmişte Denizli Ekmek ve Gül olarak Flormar işçilerine destek mektupları yazdıklarını ifade eden Doğan, bugün de ETF Tekstil işçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını belirtti. Doğan son olarak çeşitli illerde grev ve direnişteki kadın işçileri selamlayarak konuşmasını noktaladı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
GÜNÜN ŞARKISI direnişteki ETF işçilerinden: Şimdi...

Hakları için direnişe geçen ETF işçileri, tazminatlarına el koymak isteyen patronları Sanem Dikmen'e...

Denizli’de İstanbul Sözleşmesi eylemine katılan İr...

Denizli’de İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldığı için Denizli Valiliği tarafından haklarında sınır...

Öfkenin, hakikati ortaya çıkaracak bir müdahaleye...

Yuttukları, dağıttıkları, cebe indirdikleri her bir kuruşta bu kadınların, bu gençlerin, bu bebekler...