Çocuğunu öldüren Nezir Türkoğlu: ‘Evladım gitti, hatırlamıyorum!’
Boşanma aşamasındaki eşi Neriman Türkoğlu’yu arayarak, “Oğlunu öldürdüm, gel al” diyen Nezir Türkoğlu, yargılandığı davanın bugün görülen ilk duruşmasında olayı hatırmaladığını iddia etti.

İstanbul Fatih’te kasım ayında 9 yaşındaki oğlu Yiğitcan’ı katleden Nezir Türkoğlu’nun yargılandığı davanın ilk duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Anne Neriman Türkoğlu tedavi sürecinde olduğu, bir travma geçirdiği ve ikinci bir travmayı yaşamamak için duruşmaya katılmadı. Duruşma 10 Nisan tarihine ertelendi.

Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Avukat Nuray Yiğit müdahillik talebinde bulundu; talep mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

Yiğitcan'ın annesi Neriman Türkoğlu artık adalet istiyor: “Ölüm onun için kurtuluştur. Ölmesin, müebbet alsın. Hiçbir şekilde aftan indirimden yararlanmamalı.” ‘Devlet görevini yapsaydı Yiğitcan yaşıyor olurdu’

Oğlunu öldüren Nezir Türkoğlu, savunmasında olayı hatırlamadığını iddia etti. Türkoğlu, olaydan iki ay önce eylül ayında doğal gazı açarak kendisini ve oğlunu mutfağa kapattığını hatırlatan hakime “Oğlumu zehirlemeye çalışmadım. Annesi benden boşanmak istiyordu. Şaka yaptım, eve dönsün diye” cevabını verdi. “Ben evladıma kıyacak baba değildim. Bilmiyorum nasıl oldu. Evladım gitti bu durumda nasıl konuşabilirim” diyen Türkoğlu duruşma sürecince bol bol kendisini bu duruma eşinin getirdiğini, kendisiyle barışmadığı için bu noktaya geldiğini söyleyerek Neriman Türkoğlu’yu sorumlu göstermeye çalıştı. Yaşadığı travma sebebiyle tedavi gören ve bu sebeple davaya katılamayan Neriman Türkoğlu daha önce konuştuğunda “Çocuğum göz göre göre öldürüldü, daha önce öldürmeye çalışmıştı, gözaltına alındığı gibi serbest bırakıldı bir de üstüne Nezir’e çocuğu görme hakkı verildi” diye isyan etmişti. Tanık Ağabey Adem Deniz ve Anne Selime Deniz de daha önce Nezir Türkoğlu’nun Yiğitcan’ı doğal gazı açarak öldürmeye çalıştığını ve sürekli kendilerini de öldürmekle tehdit ettiğini hatırlattı.

Sanığın kardeşi ve yeğeninde tanık olduğu davada Kardeş Melike Türkoğlu, Neriman Türkoğlu için “Başkasıyla ilişkisi varmış, duyduk” iddiasında bulundu.
Neriman Türkoğlu’nun annesi Selime Deniz ise, mahkeme başkanına “Bana torunumu geri getirebilir misin? Yiğitcan’a nasıl kıydı” diye sordu.
Daha önce anne Neriman Türkoğlu ve dayı Adem Deniz “Savcılık çocuğunu öldürmeye çalışan bir babaya çocuğu görme izni verdi” demişti.

Müşteki avukatları ihmali olan kamu görevlilerinin de davaya dahil olması talebinde bulundu, ancak savcılık davayı uzatma ihtimali olması ve dosyanın karışık olması nedeniyle talebin reddedilerek başka bir dosyada görülmesini talep etti. Duruşma ayrıntılı otopsi raporu, sanığın cezai ehliyeti raporu, tanıkların sunduğu fotoğraf ve ses kaydı delillerinin dosyaya toplanması; Neriman Türkoğlu’nun dinlenmesi kararıyla duruşmayı 10 Nisan 2018 tarihine erteledi.

İHMALİ OLANLARIN YARGILANMASI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Esin Yeşilırmak sanığın ağırlaştırılmış müebbet ile yargılandığını ve bu cinayetin tamamen planlanarak, tasarlanarak defalarce kez denenerek işlendiğini söyledi. Anneden intikam almak için için işlenen bir cinayet olduğunu ifa de eden Yeşilırmak, “Biz bu olaydan sonra da gördük ki annelerden intikam almak için çocuklar öldürülüyor. Devlet kadınları koruyamadı; ancak çocukları korusun diye bu davada kusurlu olan tüm yetkililerin yargılanması için talepte bulunduk. Davanın uzaması ihtimali ile talebimiz reddedildi. Biz tekrar savcılığa suç duyurusunda bulunacağız ve yargılanmalarını isteyeceğiz. Çocuğu korumak yerine, defalarca kez öldürmeye teşebbüs ettiği baba ile görüştüren, Yiğitcan’ı ölüme gönderen herkes yargılanmalı” dedi.


İlgili haberler
Suçluyu savcı, savcıyı medya korudu

Babası tarafından öldürülen Yiğitcan T.’nin annesi çocuğunun göz göre göre öldüğünü, polisin ve savc...

Yiğitcan koruma tedbirine rağmen katledildi!

Babası tarafından katledilen Yiğitcan için öldürülmeden 2 gün önce koruma tedbiri alındığı ortaya çı...

Erkek şiddeti sadece kadınları mı hedef alır?

Önce ölmemek hayatta kalmak sonra özgürleşmek için, kadınlar ve çocuklar için neler yapılabilir? Bab...