Cinsel istismar sanığı tutuksuz yargılandı, serbest bırakıldı
Ankara'da zihinsel engelli Şirin Dilan E.'yi zorla alıkoyarak cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan sanık serbest bırakıldı. Dava boyunca "rıza var" gibi söylemlerle sanığın beraatinin önü açıldı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, zihinsel engelli Şirin Dilan E.'yi alıkoyup cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Muhammet Burak E. beraat etti.

Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde oturan Şirin Dilan E., 4 Ağustos 2021'de evinden çıktıktan sonra kayboldu. Şirin Dilan E., Etimesgut ilçesindeki parkta yürürken bulundu. 16 saat sonra ulaşılan Şirin Dilan E.'nin ifadesi üzerine, zorla alıkoyma ve cinsel istismar iddiasıyla Muhammet Burak E., gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrolle serbest bırakıldı. Muhammet Burak E. hakkında 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 32 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SAVCI 'RIZA VAR' DEMİŞTİ

Önceki duruşmada adli tıp raporunu okuyan mahkeme başkanı, Şirin Dilan E.'nin engel durumunun dışarıdan bir kişi tarafından fark edilemeyeceğini, ancak doktorlar tarafından anlaşılabileceğini belirtti. Mütalaasını açıklayan savcı da Şirin Dilan E.'nin kendi rızasıyla Muhammet Burak E.'nin yanına gittiğini savunarak sanığın beraatini talep etti.

Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Muhammed Burak E. (29) ile taraf avukatları katılırken, mağdur Şirin Dilan E. (27) ve yakınları katılmadı. Duruşma savcısının mütalaasını tekrarlamasının ardından mahkeme başkanı, son sözü için sanığa söz verdi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Muhammed Burak E., “Suçlamaları kabul etmiyorum. Suçsuzum. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

'Cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 32 yıla kadar hapisle yargılanan sanığın adli kontrol tedbiri kaldırılırken, sanık tüm suçlamalardan beraat etti.

İlgili haberler
5 Nisan Avukatlar Günü | Halkın ekmeğini biz pişir...

Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Öyle şen şakrak kutlamalar yap(a)mıyoruz. Hem yargının hem de mesleğin...