Büşra Yabaşkul’u katleden sanığın yargılandığı dava ertelendi
Boşandığı erkek tarafından öldürülen Büşra Yabaşkul’un duruşması sanıl avukatının ek süre istemesi üzerine kasım ayına ertelendi.

İzmir’in Buca ilçesinde 19 Ocak 2019’da Büşra Yabaşkul’u katleden Onur Çevik’in yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Bayraklı Adliyesi 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Çevik, SEGBİS ile katıldı. Yabaşkul’un ailesi ve avukatları duruşmaya katılırken, gazeteciler ve kadınlar pandemi nedeniyle alınan önlemler gerekçesiyle salona alınmadı. 

SANIĞIN İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Kimlik tespiinin ardından söz alan sanık Çevik, Yabaşkul’u çocuğunu göstermediği ve başka bir erkekle görüştüğünden dolayı öldürdüğünü söyledi.

Çevik’in savunmasının ardından söz alan aile avukatı Sedef Ak Aydın, sanığın çocuğuyla görüşmek için cezaevine girdiğinden beri herhangi bir başvuruda bulunmadığını, bu sözleri mahkemeyi etkilemek için sarf ettiğini söyledi. Aydın ayrıca aldatma iddialarının gerçeği yansıtmadığı gibi bunun ancak bir boşanma sebebi olarak mahkemeye sunulabileceğini belirtti.

Karar çıkması beklenen duruşmada, sanık avukatının esasa dair savunma hazırlamak için ek süre istemesi üzerine üçüncü duruşma 4 Kasım, saat 15.30’a ertelendi.

Adliye çıkışında konuşma yapan anne Zuhal İnce, kızını öldüren sanığa en ağır cezanın verilmesini beklediğini söyledi.


İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: Ağustos ayında 27 kadın cinayeti yaş...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 ağustos ayı kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Ra...

GÜNÜN DİKKATİ: Latin Amerika’da pandemide her 23 s...

Geçtiğimiz günlerde Koronavirüsü vaka sayıları ve can kayıplarında dünyada ilk sıraya yerleşen Latin...

Mayıs ayında 21 kadın cinayeti, 18 şüpheli kadın ö...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mayıs 2020 kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Mayıs ay...