Bursa’da işten atılan kadın işçiler için dayanışma gecesi düzenlendi
Bursa Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçi için dayanışma gecesi düzenlendi.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçi üç ayı aşkın süredir direnişe devam ediyor.

Öz İplik-İş Sendikası, atılan işçilerin geri alınması ve sendikal haklarının tanınması için mücadele eden Barutçu Tekstil işçileriyle dayanışma etkinliği gerçekleştirdi.

Ördekli Kültür Merkezinde yapılan dayanışma gecesinde Grup İMECE sahne aldı.

‘EMEĞİMİZ İÇİN DİRENİYORUZ’

Direnişteki kadın işçiler adına konuşan Emine Varol, “Baskı ve mobbinglere dayanamadık ve sendikaya üye olduk. Bunu duyan patron bizleri işten çıkardı. Bizler emeğimiz ve işimiz için direniyoruz. Patronun hak, hukuk tanımaz tavrı ve sendika düşmanlığı devam etti ve 5 arkadaşımızı daha işten çıkardı. Biz insanca çalışma şartlarında çalışmak istedik. Bize hakaret edip ‘işçiler kimmiş’ diyenlere karşı fabrika önünde 96 gündür direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Sendika hakkımızı ve işe iade hakkımızı istiyoruz. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Direne direne kazanacağız” dedi.

‘TEKSTİL İŞÇİSİ BU SÖMÜRÜ DÜZENİNE HAYIR DİYOR’

Emeğin ve işçinin yok sayıldığı, “Ben buranın patronuysam burada özgürlük, adalet, ücret benim verdiğim kadar” diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız diyen Öz İplik-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Serkan Açıcı, “Bu zihniyete karşı mücadele başlatan onurlu insanlarla bu direnişi sürdürüyoruz. Son dönemde işçilerin üzerindeki baskı, kötü çalışma koşulları, düşük ücret politikaları metal işçilerinin ayaklanmasıyla sonuçlandı. Metal işçileri tam anlamıyla kazanım sağlayamasa da biz buradayız dediler. Bizlerde tekstil işçileriyle başlattığımız mücadeleyle bu korkuyu koparıp attık. Ulaştığımız temas ettiğimiz her tekstil işçisi artık sömürünün farkında. Artık tekstil işçisi bu sömürü düzenine hayır diyor” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Barutçu Tekstil işçileri direnişlerinin 82’nci gün...

Ağır çalışma koşullarına karşı Özİplik-İş Sendikasında örgütlenen ve işten atılan Barutçu Tekstil iş...

Bursa Barutçu Tekstil'de 3 kadın işçi daha işten ç...

Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 4 kadın işçinin fabrika önü...

Barutçu Tekstil'de işten çıkarılan kadın işçiler:...

Öz-İplik İş'e üye olan 4 kadın işçinin işten çıkarılması üzerine, Barutçu tekstilde işçiler fabrika...