Boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Meryem: 'Hak ettiği cezayı alsın'
10 yıl önce boşandığı Bekir Taş (67) tarafından bıçaklanan Meryem Çelik, Ekmek ve Gül'e konuştu.

Aydın Didim’de 10 yıl önce boşandığı Bekir Taş (67) tarafından bıçaklanan Meryem Çelik (46), boşandığından beri tehditlere maruz kaldığını söyledi.

Bekir Taş, dün saat 21.00 sıralarında, 10 yıl önce boşandığı eşi Meryem Çelik'in bulaşıkçı olarak çalıştığı Altınkum Mahallesindeki restorana geldi. Bekir Taş, kızını almak için geldiğini söyleyen Bekir Taş, yanındaki bıçakla Çelik'e saldırıp karnı ve elinden yaraladı. Gürültülere koşan restoran çalışanları ve müşteriler araya girmeye çalıştı. Bu sırada 1 kişi de elinden hafif yaralandı. O anlar iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın ambulansla Didim Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Çelik’i bıçakla yaralayan Taş ise gözaltına alındı. Didim Kadın Platformu, Didim Devlet Hastanesine Meryem Çelik’i ziyaret etti.

Hastanedeki tedavisi süren Meryem Çelik, Ekmek ve Gül'e konuştu. 10 yıl önce boşanmış olmalarına rağmen Bekir Taş'ın sürekli kendisini ve kızını öldürmekle tehdit ettiğini belirtti ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

“10 yıl oldu boşanalı. Kızımın velayeti bendeydi. Ama maddi durumu daha iyi olduğu için velayeti aldı. Kızımı yanına aldı, bana göstermiyordu. Canı istediği zaman gösteriyordu istemediğinde beni engelliyordu. Sürekli barışalım diyordu. Ben istemediğim için hep tehdit alıyordum. Evliyken de sürekli şiddet gördüm. Kızıma çok büyük hakaretler ediyordu, kızım dayanamaz hale geldi. ‘Eve gelmezsen seni öldürürüm, anneni öldürürüm’ diye tehdit etti kızımı. Kızım da gitmek istemedi, ‘anne seninle kalmak istiyorum’ dedi. Her şeyi planlayıp geliyor. Cebine bıçağı da koyup geliyor. Beni çağırdı. Zaten ben dışarı çıkar çıkmaz hemen saldırıya uğradım. Kendisi şu an cezaevinde.”

Devlet yetkililerine seslenen Çelik, Bekir Taş’ın gerekli cezayı almasını istediğini söyledi: “Bizim kadınlarımız ölmesin. Biz bunu hakketmiyoruz. Şu anda hayatta olmayabilirdim. Devletimize sesleniyorum, hak eden cezayı alsınlar. Rahat gezemiyoruz, kızımla sokak sokak gizli gizli gidiyordum işime. Evimden rahatça çıkamıyordum. Bunları neden biz yaşıyoruz?”

Didim Kadın Platformundan Neşe Ceyhan, “Meryem’in ‘yaşamak istiyorum, işime dönmek istiyorum’ sözleri kulaklarımda yankılanıyor. Bu kaçıncı? Yeter diyoruz! Meryem gibi onlarca kadın her gün şiddete uğruyor. Meryem’in yanında olacağız, Meryem’e destek vereceğiz” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül