Boğaziçi Üniversitesi'nde genel sekreterliğine Ensar Vakfı'ndan Vahap Doğan atandı
Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, genel sekreter yardımcılığına Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismara maruz bırakılması ile gündeme gelen Ensar Vakfı’nın mütevelli heyeti üyesi Vahap Doğan'ı atadı.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, genel sekreter yardımcılığına Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismara maruz bırakılması ile gündeme gelen Ensar Vakfı’nın mütevelli heyeti üyesi Vahap Doğan'ı atadı. Politikyol'un aktardığına göre Doğan aynı zamanda AKP'li Pendik Belediyesi'nde 2019-2024 yılları arasında başkan yardımcılığı da yapmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi daha önce de AKP'li belediyelerde çalışan birçok kişiyi işe almıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP’deyken İSKİ'de çalışan Uğur Kandemir, Boğaziçi Üniversitesi genel sekreter yardımcılığına getirilmişti. İBB'de çalışan Bahattin Toptaş ise Boğaziçi'nde şube müdürü yapılmıştı. İSKİ'de çalışan Abdülbasit Körük de Boğaziçi'nde işe alınmıştı. Bu üç isim yaklaşık iki ay önce, AKP’li Hatay Belediyesi'ne 'transfer' olmuştu.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Beykoz Belediyesi'nin AKP döneminde belediye başkan yardımcılığı yapan Nihat Mutlu, Boğaziçi Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'na, AKP’li Beykoz Belediyesi'nde özel kalem müdürlüğü yapmış Muhammed Acar da destek hizmetleri şube müdürlüğüne getirildi. İSKİ'de AKP döneminde çalışmaya başlayan Ramazan Kesik de Sağlık, Kültür ve Spor Daire başkanlığına getirilmişti. 

Fotoğraf: Wikimedia Commons CC-BY-2.5

İlgili haberler
İstismarla anılan eski Ensar Vakfı yöneticisine öd...

Karaman’da çocuklara yönelik cinsel istismar ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nın eski yöneticilerinden...

Boğaziçi'de kadınlar güvenli kampüs için 2 bin dil...

Boğaziçi Üniversitesi Ekmek ve Gül Grubu'nun Cinsel Tacizi Önleme Komisyonunun aktifleştirilmesi içi...

GÜNÜN İSYANI: Eğitimi Ensar’a bırakmak da ne demek...

Milli Eğitim Bakanlığının Ensar Vakfı ile imzaladığı 5 yıllık protokol neredeyse eğitim kurumlarının...