Boğaziçi Ekmek ve Gül grubu: 'Baskıya karşı yan yana gelişimizi artıralım'
Dün Onur ayı vesilesiyle yaptıkları etkinlik engellenen Boğaziçi Ekmek ve Gül grubu, 'Baskı kemerinin giderek sıkıldığı koşullara karşı elimizde olan ise mücadelemizin saflarını sıkılaştırmak' dedi.

Dün (28 Haziran Cuma) Boğaziçi Üniversitesi Ekmek ve Gül grubunun Onur ayı kapsamında “Nefret ve yoksulluk sarmalını birlikte yıkıyoruz” şiarıyla çağrısını yaptığı etkinlik, polisin etkinliğin yapılacağı Doğatepe Parkı’na konuşlanması ve parkı boşaltmaya çalışmasıyla engellendi.

Yaşananlarla ilgili konuşan Boğaziçi Üniversitesi Ekmek ve Gül Grubu’ndan Poyraz “Dün Doğatepe’de düzenleyeceğimiz 'Nefret ve Yokulluk Sarmalını Birlikte Yıkıyoruz' isimli etkinliğimiz; polis, çevik kuvvet ve zabıtalar tarafından engellendi. Günden güne katmerlenen şiddet, yoksulluk ve baskı koşullarının çemberine kıstırılan kadınların ve LBGTİ’lerin yan yana geldikleri alanlar da daraltılmaya çalışılıyor. Dersliklerimizden kampüslerimize, sokaklardan parklara, meydanlardan hanelere bu baskı kemerinin giderek sıkıldığı koşullara karşı elimizde olan ise mücadelemizin saflarını sıkılaştırmak, yan yana gelişlerimizi artırmak!” diyerek mücadele çağrısında bulundu.

KAMPÜSLERDEN MEYDANLARA YASAKLAR

Başta Onur yürüyüşleri olmak üzere Onur ayı dolayısıyla düzenlenen birçok etkinlik engelleniyor. Valilik tarafından yasaklanan Onur yürüyüşünün olacağı gün ulaşım durdurulup şehir insansızlaştırılırken her sokak başına çevik kuvvet konuşlanıyor. Üniversite topluluk veya gruplarının düzenlediği Onur ayı etkinliklerinde de aynı şeyi gözlemlemek mümkün. Kampüs içinde yapılan etkinliklerde kayyum üniversite yönetimi tarafından engellemeler, ÖGB ve polis müdahalesi, gözaltılar yaşanıyor. Kampüslerdeki baskılara karşı çevredeki parklar veya kafeler etkinlik alanları olarak kullanılmak istendiğinde ise durum değişmiyor ve kampüs çevrelerinde halihazırda polis mevcudiyeti uzun süredir olduğundan engellemeler burda da devam ediyor.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/ Evrensel

İlgili haberler
Polis, Boğaziçi Ekmek ve Gül grubunun etkinliğini...

Bugün Onur Ayı vesilesiyle Boğaziçi Üniversitesi Ekmek ve Gül grubunun düzenlediği etkinlik, polisin...

Boğaziçi Ekmek ve Gül grubu nefret ve yoksulluk sa...

Boğaziçi Üniversitesi Ekmek ve Gül grubu, Onur ayı vesilesiyle 'nefret ve yoksulluk sarmalına' karşı...

Ağırlaşan ekonomik yük ve sosyal izolasyon: LGBTİ...

Ekonomik koşulların ağırlaşması ve iktidarın her geçen gün arttırdığı baskı ortamında LGBTİ'lerin ka...