Bir ev işçisi kadın daha camdan düşerek hayatını kaybetti
Ev işçileri güvencesizlik içinde yaşıyor ve bu durum yaşamlarına mal oluyor. Yine bir ev işçisi kadın alınmayan güvenlik önlemleri yüzünden cam silerken pencereden düşerek hayatını kaybetti.

Ev işçisi bir kadın daha camdan düşerek yaşamını yitirdi. Konya’da evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan 44 yaşındaki Raziye Topçu, Konya’nın merkez Meram ilçesi Havzan mahallesi Ebu Suud Efendi caddesi üzerindeki bir evde cam silerken dengesini kaybederek pencereden aşağıya düştü. Dün 13.30’da yaşanan olayda Topçu’nun, kafasının üstüne düşerek boynunun kırılması sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ev işçilerinin çalışma koşulları nasıl, sosyal hakları neler ve ev işçileri ne talep ediyor? Avukat Sevgi Evren anlatıyor...

EV İŞÇİSİ KADINLAR ANLATIYOR: Ev işçisi kadınların en büyük korkusu yüksek katların camlarını silmek...

GÖRÜNMESEK DE VARIZ, HAYALLERİMİZ VAR: Evdeki her işi, yemeği, ütüyü, bulaşığı aklınıza ne gelirse yapan, emeğiyle var olan ama görünmeyen kadınlar: Ev işçisi kadınlar, yaşam zorluklarını, sorunlarını, taleplerini anlattı.
İş kazasında her yıl yüzlercesi ölen ama görünmeyen kadınlar...
Sadece iş yerinde değil ev içinde de çalışmaya mâhkum olan ama görünmeyen kadınlar. Böyle anlatınca annelik geliyor aklımıza; ama değil.
Songül ve Gülşen yıllardır ev temizliğine, merdiven temizliğine gidiyor, insanların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyorlar. Başkalarının hayatlarını ne kadar kolaylaştırıyorlarsa kendi hayatları da bir o kadar zor.


Ev işçisi Nermin Özcan Ekmek ve Gül için çalıştığı evden çekim yaparak hangi koşullarda çalıştığını anlattı, taleplerini söyledi. Nermin'in tüm ev işçisi kadınlara da bir çağrısı var.

İlgili haberler
Ev işçisinin cam silerken düşüp ölmesinde ev sahib...

İstanbul Bostancı’da cam silerken dördüncü kattan düşerek hayatını kaybeden Rukiye Şimşek davasında,...

Cam silerken 4’üncü kattan düşen ev işçisi yaşamın...

Ev işçisi kadınlar hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalıştırılıyor. Çalışma koşulları bir ev işçisinin...

Ev emekçisi kadın cam silerken düştü

Evlere gündelikçi olarak temizliğe giden 44 yaşındaki ev emekçisi kadın 4'üncü kattan düşerek ağır y...