'Belsenmeler boş, çocuklar aç, okullar pis'
Esenyurt Kıraç'ta Atatürk Mahallesinde Seyit Ören Derneği Kadın Platformu ve Esenyurt Ekmek ve Gül Grubu olarak gerçekleştirdiğimiz sohbette bir araya geldik.

Esenyurt Kıraç Bölgesi,  Atatürk Mahallesinde Seyit Ören Derneği Kadın Platformu ve Esenyurt Ekmek ve Gül Grubu olarak gerçekleştirdiğimiz sohbette bir araya geldik.
Toplantının açılış konuşmasını yapan eğitim emekçisi şunları söyledi: "Geçen dönem benim görev yaptığım okulda,  bütün öğrencilere ücretsiz su ve yemek verilmesini talep ettik. Yemeği kazanamadık ama suyu kazandık ve geçen sene bütün okulda öğrencilerin su ihtiyacı karşilandı. Ama bu sene suyu vermedikleri gibi temizlik meselesini de bize bıraktılar. 6 veya 7 yaşındaki çocuktan nasıl temizlik yaptırması bir öğretmenden beklenir?"

Başka bir eğitim emekçisi ise devlet okullarında mutlaka bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek çocuklara verilmesi gerektiğini, birçok öğrencisinin okula beslenme çantası getiremediğini söyledi. Çocukların açlıktan ders bile dinleyemediğini ekledi.

Söz alan veli eğitim masraflarının ardının arkasının kesilmediğini söyledi ve ekledi: "Okullarda kitapları evet ücretsiz veriyorlar ama  ondan sonrasında bizlere birçok kaynak ders kitapları aldırıyorlar. Madem devletin verdiği kitaplar ihtiyacı karşılamıyor, ihtiyaç neyse onu versinler" diye bu durumu eleştirdi.

Yeniden söz alan eğitim emekçisi arkadaşımız, MESEM'lerin kesinlikle kaldırılmasını ve eğitimin eşit bir şekilde bütün öğrencilere ayrımsız verilmesi gerektiğini de söyledi. 18 yaş altı çocukların çalıştırılmasının yasak olduğunu ve buna rağmen meslek eğitimi altında çocukların devlet eli ile iş cinayetlerine kurban gittiğini ifade etti.

Mahallemizdeki kadınlarla sorunlarımızın çözümünü kendi ellerimizle yaratabilmek için bir sonraki toplantıda daha kalabalık bir araya gelmek üzere sözleştik.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül