Belediye başkanları vatandaşın yanında otursun!
Yerel seçimlere ilişkin konuşan direnişteki Flormar işçisi kadınlar: Belediye başkanları deri koltuklarında değil, vatandaşın yanında otursun!

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Flormar kozmetik fabrikasında çalışan işçiler sendikalaştıkları için işten atıldı. Aylardır direnişlerini yasaklara rağmen sürdüren işçiler kararlı, fabrikaya sendikalı olarak döneceklerini söylüyor. Yaklaşan yerel seçimler vesilesiyle bir araya geldiğimiz işçilerden 7 yıldır Flormar’da çalışan Nihade Erdoğdu en büyük sıkıntılarının soba yakamamak olduğunu söyledi. Sobanın, çadırın, ses aracının yasaklandığını ifade eden Erdoğdu, “Kaymakamlıktan, Valilikten bu yasağı kaldırmalarını istiyoruz. Şartlar o kadar zor ki, insanlar burada soğukta. Nasıl vicdanları rahat ediyor? Kendi eşleri, çocukları böyle bir durumda olsa rahat ederler mi?” diye sordu. Evde ister istemez sıkıntılar olduğunu vurgulayan Erdoğdu, “Kendi çapımızda döndürmeye çalışıyoruz. Eşim çalışıyor, ben burada çalışırken bile zorlanıyorduk. Şimdi daha da zorlanıyoruz. Türkiye’de evden bir kişinin çalışmasıyla zor geçiniliyor” dedi.

Belediye başkanlarının deri koltuklarında değil, vatandaşın yanında oturması gerektiğini dile getiren Erdoğdu, “Ben o koltuğu sevmelerini istemiyorum. O koltuğa gelenler daha çok sermayenin yanında oluyor, bir belediye başkanının bizim yanımızda olmasını isterim. Bizim yanımızda olsunlar, sokağa çıktığında bir merhaba desin. Aylardır buradayız ben Gebze Belediye Başkanının bizim yanımıza geldiğini görmedim. Ben Gebze Belediyesi sınırları içinde yaşayan bir vatandaşım, gelsin görsün, yanımızda otursun” diye konuştu.

Meral Aktaş ise “Burada battaniyeler, polarlar ile ısınmaya çalışıyoruz, soba yakmamıza izin vermiyorlar. Kim gelirse gelsin aynı şekilde karşılıyoruz. Umudumuz var, bekliyoruz” dedi. Kendilerini destekleyen bir belediye istediğini belirten Aktaş, “İnsanların sıkıntılarıyla ilgilenen bir belediye isterim. Sobamızı yasaklamayan, bizi destekleyen, yanımızda olan bir belediye olabilir” ifadelerini kullandı.

Semra Canbolat 2 yıllık Flormar işçisiydi. “Soğuk da olsa, sıcak da olsa, her türlü zorluğa karşı mücadele ediyoruz, vazgeçmiyoruz” diyen Canbolat şöyle devam etti: “Sonuna kadar da devam edeceğiz, kazanacağız. Burada işimizi istiyoruz, sendika hakkımızı talep ediyoruz. Buraya gelen siyasilerin ellerinden geleni yapmasını istiyoruz.” Canbolat, “Adaletli bir belediye yönetimi isterim. Biz burada aylardır direniyoruz gelen olmadı, bize destek olmalarını, sahip çıkmalarını isterdim” dedi.

İlgili haberler
Egalite Femmes ‘Flormar değil direniş güzelleştiri...

Fransa'daki Egalite Femmes kadın örgütü Flormar direnişçilerine dayanışma mesajı gönderirken, Yves R...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: PSL’den Flormar işçilerine

Party for Socialism and Liberation (PSL) 230 gündür direnen Flormar işçileriyle dayanışmak için ABD’...

Flormar işçilerinden yeni yıl mesajı: Sendikalı ol...

Sendika hakkı için direnen Flormar işçilerinin yeni yıldan beklentileri: Sağlık, mutluluk ve sendika...