Bel Karper patronu masaya oturmayı kabul etti
Grevin 154 gününde Bel Karper patrona sendika ile masaya oturacaklarını duyurdu. Karar işçileri tarafından sevinçle karşılanırken, işçiler imza atılana kadar greve devam edecek.

Çalışma Bakanlığı yetkililerinin daveti üzerine bir araya gelen Tek Gıda-İş Sendikası ve Bel Karper yönetimi iki gün sonra sendikanın düzenlediği sözleşme taslağı üzerinden görüşmelere başlayacak.

2014 yılından beri örgütlenme çalışmalarının olduğu Bel Karper gıda fabrikasında uzun süre devam eden yargı sürecinden sonra 2020 yılı aralık ayında Tek Gıda-İş Sendikası fabrikada toplu iş sözleşmesi yetkisi almıştı. Sözleşme masasına gelmeyen Fransız gıda tekili Bel Karper yönetimi, sendika baş temsilcisini işten atıp 12 işçiyi de ücretsiz izne göndermişti. İşçilerin fabrika önünde direnmesi sonucu 12 işçi iş başı yapmış, Bel Karper yönetimi sözleşme masasına gelmeyince Tek Gıda-İş Sendikası grev kararı alarak uygulamaya başlamıştı. Grev kırıcılarına karşı mücadele eden işçiler jandarma baskısı ve cezalara rağmen yılmadan grevlerini devam ettirdiler.

Grevin 154. gününde çalışma Bakanlığında bir araya gelen taraflar iki gün sonra görüşmeleri başlayacaklarını duyurdular. Bu karar grev alanında coşku ile karşılanırken, işçiler “İmza atılana kadar greve devam edeceğiz” dedi.

Sendikalaşma hakkı ve insanca çalışma koşulları için sendikalaşan ve greve çıkan Bel Karper işçisi kadınlar Ekmek ve Gül'de anlattıklarıyla işyerinde pandemiyle derinleşen cinsiyetçi baskıları ve ayrımcılıkları gözler önüne sermişti.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Bel Karper direnişçisi kadınlar: Biraz da bizim yü...

Sendikalaşma hakkı ve insanca çalışma koşulları için grevdeki Bel Karper işçisi kadınların anlattıkl...

Bel Karper ve AdkoTurk işçileri Tekirdağ Valiliği...

Tekirdağ Valisi ile görüşmek isteyen Bel Karper ve AdkoTurk işçilerine polis müdahale etti. İşçilerd...

Sera Kadıgil Çalışma Bakanı Bilgin’e AdkoTurk ve B...

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e hak gasplarına karşı dire...