BEKEV’li kadınlar: Şiddetsiz sömürüsüz, eşit ve özgür bir yaşam istiyoruz
25 Kasım haftasında kadınlar buluşmaya devam ediyor! Buca Evka 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği, dernek binasında kadına yönelik şiddeti tartıştı.

Buca Evka 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) üyesi kadınlar, “Şiddetsiz sömürüsüz, eşit ve özgür bir yaşam” şiarıyla 25 Kasım öncesi etkinlikte bir araya geldi.

Dernek binasında gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmasını BEKEV Başkanı Neşe Gürgör yaptı. 25 Kasım tarihçesini anlatan bir sunumla konuşmasına başlayan Gürgör, sunumuna şiddet türlerini anlatarak devam etti.


Şiddetin hayatın her alanında olduğuna dikkat çeken Gürgör, “Şiddetin toleresi olamaz. Her türlüsü ile mücadele edilmeli. Şiddetle mücadelenin bugün açısından temelinde İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak yatıyor. Bugün hâlâ yürürlükte olan 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanması gerekiyor” dedi.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Daha sonra dernek adına söz alan Safiye Demirel ise, “Bizler bugün sadece olumsuzlukları, haklarımıza yönelik saldırıları konuşmayacağız. Şiddet sarmalından nasıl çıkıp kendi hayatımıza ve haklarımıza sahip çıktığımız iyi örnekleri de konuşacağız, çoğaltacağız ve iyi günleri hep birlikte kuracağız” diyerek, kadın dayanışmasının gücüne vurgu yaptı.

Fiziksel şiddetin yanı sıra kadınlar en çok ekonomik şiddete maruz kaldığını söyleyen Demirel, iş ve ev hayatında kadınların yaşadıkları zorluklara değindi. Demirel, “Şiddet uygulayan erkeklerin etkin cezalandırılması çok önemli tabii ki ama asıl olan bataklığı kurutmak, bunun için BEKEV var gücü ile mücadele etmeye devam edecek” dedi.

Dernek ile ilgili duygularını paylaşan Havva Güler de “Eğitim ve meslek sahibi olmak önemli. Özellikle kız çocuklarımın okuması ve kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor. Her türlü şiddete karşı önce bilinçlenmeliyiz ve sorgulayan nesiller yetiştirmeliyiz. O zaman hayalini kurduğumuz eşit, özgür ve adaletli bir dünyayı kurabiliriz” diye konuştu.

Etkinlik şiir dinletileri ve BEKEV korosunun türküleriyle sona erdi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
BEKEV kadınları sahnede: Kendimizi yeniden yaratma...

Nuriye Erdoğan Buca Evka 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği üyesi kadınların Narlıdere’de sahne...

İl il 25 Kasım eylemleri, etkinlikleri

Türkiye’nin dört bir yanında 25 Kasım’da kadınlar eşit, özgür, şiddetsiz bir dünya için kadına yönel...