Başak Cengiz'i sokak ortasında katleden Can Göktuğ Boz için ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi
Mimar Başak Cengiz'i sokak ortasında katleden katil zanlısı Can Göktuğ Boz için iddianame hazırlandı: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Mimar Başak Cengiz'i Ataşehir'de sokak ortasında kılıçla katleden katil Can Göktuğ Boz için istenen ceza belli oldu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Boz hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahla tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla, "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletleri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan da 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde Can Göktuğ Boz'un yargılanmasına başlanacak.

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz ay İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz adlı erkeğin samuray kılıcı ile saldırarak ağır yaraladığı Başak Cengiz (28), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz, ifadesinde "evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını, erkeğin kendisine karşı koyma ihtimaline karşılık bir kadını öldürmeye karar verdiğini" söyledi. Boz, poliste verdiği ifadesinde "Kılıçları çok sevdiğini, evinde bulunan kılıçların hepsini internet ya da mağazalardan aldığını ve hepsinin kendisine ait olduğunu" söyledi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Mimar Başak Cengiz’in katledilmesine TMMOB’lu kadı...

Mimar Başak Cengiz’i vahşice katleden Can Göktuğ Boz, ‘daha kolay olduğu için bir kadını öldürmeyi t...

Şiddetin sebepleri tekilleştiriliyor, cezasızlıkla...

Artan şiddetin kadınlar üzerindeki etkilerini, şiddetin gerekçesi olarak ortaya canilik ve psikoloji...

Kadın cinayetlerine üzülmek sorumluluğun üzerini ö...

Şiddet artıyor, vahşileşiyor ve hayat büyük tehlikeler anlamına geliyor hepimiz için. O nedenle ülke...