Balıkesir Kadın Platformu tüm kadınları 8 Mart’a çağırdı
Balıkesir Kadın Platformu: 8 Mart’ı var eden tüm kadınların coşkusuyla, tarihsel bir başkaldırının mirasçıları olarak yürüyoruz.

Balıkesir Kadın Platformu, yaptıkları basın açıklaması ile 8 Mart’a doğru gerçekeleştirecekleri etkinlikleri duyurarak 8 Mart’ta alanlarda olmaya çağrı yaptı. Basın açıklamasını Platform adına okuyan Fatma Gün “Haklarımız için geliyoruz. Katledilen kadınların isyanıyla geliyoruz. Emeğine sahip çıkan işçi kadınların rüzgârıyla geliyoruz. Farplast ve ülkenin birçok yerinde direnen işçiler için geliyoruz. Ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınların öfkesiyle geliyoruz” dedi.

“Zorla evlendirilerek erkek şiddetine, cinsel istismara maruz kalan kız çocuklarının çığlığıyla; Cinsiyetimize, cinsel kimliğimize, yaşamımıza, yaşam tarzımıza, birbirimize sahip çıkarak geliyoruz” diyerek açıklamaya devam eden Gün, “Kendi iktidarının bekası uğruna savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, barışın sesini yükselterek geliyoruz” diye seslendi.

Açıklamanın devamı şöyle: “Mücadeleyle kazandığımız haklarımızın gasp edilmesine izin vermiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz! Yoksulluğun da cinsiyete dayalı eşitsizliğin de kaderimiz olmadığını biliyoruz. Ev içi emeğin görünmez olmasına da kadın istihdamının azaltılmasına da izin vermiyoruz. Göz dikilen nafaka hakkımızdan vazgeçmiyoruz. Kadın düşmanı yasalarınızı tanımıyoruz. 8 Mart’ı var eden tüm kadınların coşkusuyla, tarihsel bir başkaldırının mirasçıları olarak yürüyoruz. Dünyayı değiştirmek için, bütün renklerimizle yaşamı ilmek ilmek örüyoruz! Erkek egemen iktidarınız karşısında susmuyoruz. Zulmünüzden korkmuyoruz. Bu kokuşmuş, çürümüş, eril düzeninize itaat etmiyoruz! Yaşamın bütün alanlarında varız, var olmaya devam ediyoruz. Alanları da, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz! Eşit, özgür, insanca bir yaşamı birlikte kazanmak için, krize, eşitsizliğe, şiddete, savaşa ve yoksulluğa karşı 8 Mart’ta alanlara çıkıyoruz. Bergama'dan Kazdağlarına, Kışladağ, Eşmeden Cerrattepe'ye kadınlar doğalarına, derelerine sahip çıkıyor, direnişin en önünde yer alan kadınlarla 8 Mart’a yürüyoruz. Yoksulluğun da şiddetin de yaşam alanlarımıza yönelik tüm saldırıların da asıl kaynağının kapitalizm olduğunu biliyoruz. Ve bu asıl krizi tarihin çöplüğüne göndermek için kadın mücadelesini yükseltiyoruz!”

BALIKESİR KADIN PLATFORMU 8 MART ETKİNLİK PROGRAMI
 5 Mart Cumartesi günü Mekik Sokak'ta Kadın El Emeği Pazarı
5 Mart Cumartesi günü 8 Mart'la ilgili el ilanlarının çarşı merkezde dağıtımı
7 Mart Pazartesi günü Hanımeli Pazarında Kadınlarla buluşma, el ilanı dağıtma
8 Mart Salı günü saat 17:00 Toplu Taşıma Merkezinde toplanma, Ali Hikmet Paşa Meydanı'na yürüyüş ve basın açıklaması.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yarım satılan marullar, taneyle alınan muzlar | Ba...

Balıkesirli kadınların pazar halleri ülkenin ekonomisine ayna tutuyor, alım gücünün ne kadar düştüğü...

Balıkesir'de bir kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışan Birgül Ç., bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet şüphelisi ol...

GÜNÜN ÖNERİSİ Balıkesirli kadınlardan

Pazardan taze taze... Bu otlar her derde deva