Bakan Yanık şiddete karşı kadınlara 'dikkatli olun' dedi
İntihara sürüklenen Enes Kara’nın ölümünü “iletişimsizlik” olarak gören Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadın cinayetlerine ilişkin ise kadınların “dikkatli” olmaları gerektiğini söyledi.

Ankara’daki 75’inci Yıl Huzurevleri Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkez’inde gazetecilerle bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın ölümüne ve kadın cinayetlerine ilişkin konuştu.

'DİKKATLİ OLUN' DEMEKLE YETİNDİ

Kadın cinayetlerine ilişkin verileri paylaşan Yanık, 2021’de 307 kadının katledildiğini söyledi. Av. Dilara Yıldız’ın katledilmesiyle ilgili “Olabilir, insan pişman olur. ‘Hiç olmaz katiyen’ demiyorum ama bir araya gelirken, bu süreçte biraz dikkatli olmak lazım. Kadınların özellikle kendilerine uzaklaştırma kararı almaya mecbur kılacak kadar tehdit eden bir süreçte daha dikkatli olmaları gerekiyor” sözlerini kullandı.

YANIK'A GÖRE ENES KARA'NIN ÖLÜM SEBEBİ

Kara’nın ölümünü, “aileler açısından tipik bir iletişimsizlik sıkıntısı” olarak gördüklerini belirten Yanık, “Enes Kara için çok üzgünüm. Gençlerimiz ya da herhangi bir birey için intihar çözüm değil. Enes Kara’nın vefatından sonra onunla ilgili yapılan yorumlara bakınca açıkçası bir ‘Öykünme tetiklemesi yapar mı?’ diye endişe etmedim değil. Pek çok şeyi tartışabiliriz ama iki şey var; birincisi çok genç bir çocuk öldü ve bir iletişim problemi olduğu düşünülüyor” diye konuştu. Kara’nın kardeşlerine yönelik açıklaması üzerine bakanlığın devreye girip girmeyeceği de sorulan Yanık, “Arkadaşlarımız gerekli inceleme ve takipleri yapıyorlar. Bakanlık olarak müdahil olmamızı gerektiren bir durum varsa gerekli desteği, incelemeleri, çalışmaları yaparız” şeklinde konuştu.

Kaynak: MA

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Kadınlar ücretsiz ped istiyor, Bakan Yanık oyalıyo...

Ne istediğimiz belli; ücretsiz ped, sağlıklı bir regl dönemi geçirmek istiyoruz. Lüks tüketim vergis...

Kadınlardan Bakan Yanık’a cevap: Kadını hiçe sayan...

Bakan Derya Yanık'ın kadına şiddetteki artışa dair 'Tolere edilebilir' demesine tepki gösteren kadın...

Bakan Yanık’a göre pandemide artan şiddet ‘tolere...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, pandemide artan kadına şiddete ‘tolere edilebilir’ dedi...