Aysel Tuğluk için 1000 Kadın’dan yeni çağrı: Hasta kadın mahpusların sesine kulak verin
Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın Girişimi, şimdi de cezaevlerindeki hasta mahpus kadınların sağlık ve yaşam hakkı için çağrı yaptı: Devam ediyoruz…

2022 yılı başında, Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın kampanyasıyla Aysel Tuğluk şahsında, birçoğu ağır hasta olan yüzlerce mahpusun evinde ve sevdiklerinin arasında yaşama ve tedavi görme hakkını savunmak için yan yana gelen Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın Girişimi, şimdi de cezaevlerindeki hasta mahpus kadınların yaşam hakkı için çağrı yaptı.

“Aysel Tuğluk, Türkiye’de mücadele eden ve dünyanın farklı yerlerinden bu mücadeleye destek veren kadınların emeği ve çabasıyla, artık cezaevinde değil” diyen Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın Girişimi açıklamalarına şöyle devam etti: “Ama hapishanelerde birçoğu ağır hasta olan yüzlerce mahpus var.

Bu kampanya için yola çıktığımızda söylediğimiz söz halen gereğini koruyor, hasta mahpusların göz göre göre ölüme mahkum edilmesine izin vermeyeceğiz çünkü biz yaşamı, yaşam hakkını savunuyoruz.

6 Şubat 2023 depreminin acı sonuçlarıyla su yüzüne çıkardığı biçimiyle, yaşamı ve yaşatmayı öncelemeyen 20 yıllık AKP iktidarının yarattığı toplumsal ve siyasal yıkımın bir sonucu olarak cezaevlerinde ölüme terk edilen hasta mahpusların sesine kulak veriyoruz.

Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın kampanyasını başlatan ve yürüten bizler şimdi başka hasta kadın mahpusların sağlık ve yaşam hakkına sahip çıkıyoruz ve bu talebin demokratik bir gelecek beklentisinin parçası olduğu inancıyla mücadelemizi hasta kadın mahpuslar için sürdürme kararlılığımızı ilan ediyoruz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Aysel Tuğluk ve hasta mahpuslar için kadınların ça...

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalması uygun olmayan ancak tüm çağrılara rağmen tahl...

Pandemi sürecinde mahpus kadınlar

Cezaevinde olan mahpus kadınlar ve çocukları koronavirüs ile birlikte neler yaşadı. Ceza İnfaz Siste...

Aysel Tuğluk ve cezaevindeki hasta mahkumlar neler...

Aysel Tuğluk’un sağlık durumunu ve cezaevindeki siyasi tutukluların yaşadıklarını Eski HDP Diyarbakı...