Aylin Sözer davasında katile ağırlaştırılmış müebbet verildi
2020'de öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer davasının karar duruşması gerçekleşti, kardeşi Nilay Sözer sonucu Ekmek ve Gül için değerlendirdi.

29 Aralık 2020'de öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aylin Sözer davasının son duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sözer’i öldüren ve cesedini yakmaya çalışan sanık Kemal Ayyıldız,  tasarlayarak kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayyıldız çeşitli suçlardan da 15 yıl 6 ay hapis cezası aldı

Katil zanlısı ve suç ortağı olduğu tespit edilen kardeşi Murat Delbe hakkında hazırlanan iddianamede cinayetin hırsızlık, yağma ve yakalanmamak için işlendiği tespiti yapıldı. Dr. Aylin Sözer’in aldığı 25 bıçak darbesi nedeniyle beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

İddianamede sanık Ayyıldız’ın tasarlayarak kasten öldürmek suçu dışında “silahla konutta nitelikli yağma” suçundan 10 yıldan 15 yıla, “mala zarar vermeden” 8 aydan 6 yıla, “banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması” suçundan 9 aydan 4 yıl 6 aya, “bina veya eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında nitelikli hırsızlıktan” da 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.  

‘AYLİN GERİ GELMEYECEK’
Aylin Sözer'in kardeşi Nilay Sözer kararı Ekmek ve Gül'e değerlendirdi:
“Bu kararın çıkmasını zaten bekliyorduk. Aksi bir kararın çıkması başka tartışmalara da yol açardı. Karardan mutlu değilim. Olması gereken oldu ama Aylin geri gelmeyecek. Ama şunu belirteyim hakimin altını çizerek indirimsiz karar vermesi önemliydi. Bu karar emsal oluşturacaktır ama kadın cinayetlerinin önünü almayacak. Kadın cinayetlerini durdurmak için başka politik zeminlere ihtiyacımız var.”

NE OLMUŞTU?
İstanbul Aydın Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Dr. Aylin Sözer 29 Aralık 2020'de katledilmişti. Pek çok üniversite topluluğundan, öğrencilerden, akademisyenlerden, kadın örgütlerinden cinayete tepki yağmıştı.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Nilay Sözer: Sadece Aylin Sözer için değil tüm kad...

Dr. Aylin Sözer davasının 4.duruşması bugün görülecek. Uzun süredir ablası için adalet mücadelesi ve...

Aylin Sözer davasının dördüncü duruşması görüldü

29 Aralık 2020'de öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer davasının 4. d...

Aylin Sözer davasının üçüncü duruşması görüldü

29 Aralık 2020'de öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesinde öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer davasının 3...