Aylin Mamuk için savcı, 24 yıl hapis istedi
Gazi Mahallesi’nde 5 yıllık eşi Cihangir Işık’tan sistematik işkence gören ve kendini korumak için Işık’ı av tüfeğiyle başından vuran Aylin Mamuk’un yargılandığı davada savcı 24 yıl hapis istedi.

Yıllarca kocası tarafından sistematik işkenceye maruz kalan, tehdit edilen, ölmemek için kocası Cihangir Işık ‘ı öldüren Aylin Mamuk'un tutuklu yargılandığı davanın 5. duruşması görüldü.

Duruşma savcısı, eylemin haksız tahrik altında gerçekleştirildiğini belirterek, “Haksız tahrik altında eşi kasten öldürmek” gerekçesiyle Aylin Mamuk’un 18 yıldan 24 yıla kadar hapsini talep etti. Mahkeme, mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için taraflara süre vererek duruşmayı 14 Mayıs’a erteledi.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen 5. duruşmada savcı mütalaasını verdi. Savcı verdiği mütaalada şunları söyledi: “17 Aralık 2017’de meydana gelen olay şöyle oldu: Aylin Işık eşiyle arasındaki geçimsizlik nedeniyle evi terk ederek ailesinin yanına gitti. Bir süre sonra Aylin Işık eve geri döndü. Olay günü Cihangir Işık eve geç geldi ve eşi Aylin Işık ile tartıştı.

Cihangir Işık, eşine sinkaflı küfür ve hakaret etti, tehdit etti. Ardından da Cihangir Işık uyumak için yatağa girdi. Bu sırada Aylin Işık, av tüfeğiyle eşi Cihangir Işık’ın başına bir el ateş etti. Cihangir Işık hayatını kaybetti.”

Mütalaada Aylin’in eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğinin anlaşıldığı ifade edilirken, “Haksız tahrik altında eşi kasten öldürmek” suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi talep edildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık Aylin Mamuk’un avukatı, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talep ederek, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunma için taraflara süre vererek duruşmayı 14 Mayıs tarihine erteledi. İddianamede, Aylin Mamuk’un “Kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

İlgili haberler
Canına tak eden Aylin’in hikayesidir...

Şiddet dolu 5 yıllık evliliğin ardından Aylin Mamuk aralık ayında kocasını öldürdü. Aylin artık ölme...

Ölmemek için öldüren Aylin’den mektup: Dört duvar...

‘Kadınlara, ablalarıma, kardeşlerime; Hayatta ne yaşarsanız yaşayın ama hiçbir şeyden korkmayın. K...

Eşini öldüren Aylin Mamuk: ‘Beni bırakırsan ölürsü...

Sürekli şiddetine uğradığı ve 16 Aralık gecesi kendisini öldürmek isteyen eşi Çayan Işık’ı öldüren A...

Aylin Mamuk’un yargılandığı davada tanıklar çelişk...

Eşi Cihangir Işık’ı ölmemek için öldüren Aylin Mamuk’un yargılandığı dava görüldü. Duruşmada tanıkla...

Aylin’in yargılandığı davada beklenen tanıklar mah...

Cihangir Işık’ı ölmemek için öldüren Aylin Mamuk’un yargılandığı dava görüldü. Olayla ilgili Aylin’i...

Ölmemek için öldüren Aylin Mamuk tahliye edilmedi

Kendisine sistematik şiddet uygulayan kocasını ölmemek için öldüren Aylin Mamuk yine tahliye edilmed...