Ara tatil hakkını savunan öğretmen ‘ahlak dışı davranış’ gerekçesiyle işten çıkarıldı
Çalıştığı kurumda ara tatil hakkı savunduğu için işten çıkarılan İrem Nur Erdem isimli öğretmeni meslektaşları, öğrencileri ve veliler yalnız bırakmadı.

Tuzla Eğitmen Kolejinde ara tatil hakkını savunan ve yasa dışı bir şekilde çalışmayı kabul etmeyen İrem Nur Erdem isimli öğretmen işten çıkarıldı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olayla ilgili açıklama yayımlayarak tüm öğretmenleri, emek dostlarını ve kamuoyunu Tuzla Eğitmen Kolejini protesto etmeye çağırdı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası yayımladığı açıklamada şunları söyledi:

“Öğretmen arkadaşımız çalıştığı kurumda hakkı olanı savunmuş ve emeğinin patronların çıkarı doğrultusunda keyfi bir şekilde kullanılmasına izin vermemiştir. Kasım ayı ara tatilinde yapılan hak gasbına itiraz eden arkadaşımızın haklı tavrı neticesinde kurum patronları kendisine ‘Yarıyıl tatilinde seni çalıştırmayacağız’ teklifinde bulunmuştur.
Arkadaşımız ise teklifi kabul etmemiş ve bu hakkın tüm öğretmenlerin hakkı olduğunu ifade etmiştir. Artan mobbinge ve baskıya rağmen geri adım atmayan arkadaşımızı işten çıkaran Tuzla Eğitmen Koleji, Sendikamız üyesi binlerce öğretmen başta olmak üzere, on binleri karşısına almıştır. Arkadaşımızın yanındayız. Hukuki ve fiilî mücadele yolu ile gereken adımlar Sendikamız tarafından atılacaktır.”




İrem Nur Erdem ile dayanışma göstermek için Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Erdem’in meslektaşları, veliler ve öğrencileri Tuzla Eğitmen Koleji önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM
İrem Nur Erdem süreci Ekmek ve Gül’e anlatarak “Ara yıl tatilinde üzerimde bir mobbing süreci başladı ve 13 Ocak tarihinde sosyal medya hesaplarım gerekçe gösterilerek işten çıkarıldım. Ardından kurum kamuoyuna bir açıklama paylaşarak ‘iyi niyet ve ahlak dışı davranışlar’ sergilediğim için işten çıkartıldığımı ifade etti. Hem ikili ve birbiriyle tutmayan çelişkili ifadeler var hem de bir kadını itham etmenin en kolay yolu olan ‘ahlak dışı davranış’ söylemiyle itham edildim. Bunu kabul etmiyorum ve şiddetle kınıyorum. Dört yıl boyunca ne yöneticilerimle ne velilerle ve ne öğrencilerimle sorun yaşamadım. Ben sırf sendikalı olduğum için işten çıkarıldım. Bu kurum sendikaya ve MEB’in kararına karşı gelerek beni usulsüzce işten çıkarmıştır. Haklarımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadın özel sektör öğretmenleri: Cinsiyet ayrımcılı...

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası çağrısıyla özel sektörde çalışan öğretmenler Ankara'da buluştu. B...

Özel sektörde çalışan öğretmen: Biz olmazsak o kur...

Özel okullarda çalışan öğretmenler ağır çalışma koşullarına, düşük ücretlere, mobbinge karşı 30 Ağus...

Özel okul öğretmenlerinin tazminat hakkı devam etm...

Sözleşmesi süresinden önce haksız feshedilen ya da sözleşmesi işverence yenilenmeyen öğretmen kıdem...