Antep Demokratik Kadın Platformu: Duygu Delen'in ölümünün üzeri örtülmek isteniyor
17 yaşındaki Duygu Delen’in ölümüne ilişkin davada kasten öldürme suçlamasıyla yargılanan Mehmet Kaplan'ın tahliye edilmesine karşı Antep Demokratik Kadın Platformu basın açıklaması yaptı.

Antep’te şüpheli şekilde yaşamını yitiren 17 yaşındaki Duygu Delen’in ölümüne ilişkin davada kasten öldürme suçlamasıyla yargılanan ve müebbet hapis cezası istenen Mehmet Kaplan’a kasten öldürme ve cinsel istismar suçlamaları ile ilgili beraat kararı verilmesi üzerine Antep Demokratik Kadın Platformu Yeşilsu Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada şüpheli kadın ölümleri aydınlatılana kadar mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

‘YARGI BİR KEZ DAHA ÜZERİNİ ÖRTME YOLUNU SEÇTİ’

Platform adına açıklamayı okuyan Gelengül Kaplan, “Antep’te 14 Ağustos 2020 tarihinde 4. kattan aşağı şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren 17 yaşındaki Duygu Delen için bugün bu açıklamayı yapıyoruz. Duygu ayrıldığı erkeğin evinin balkonundan düşerek şüpheli şekilde öldüğünde henüz 17 yaşında gencecik bir kadındı. Bizler Duygu’nun bu şüpheli ölümü nedeniyle bir yılı aşkın süredir adalet arıyoruz” dedi.

4 Mart 2022 tarihinde görülen davada kasten öldürme suçlamasıyla yargılanan ve müebbet hapis cezası istenen Mehmet Kaplan’a kasten öldürme ve cinsel istismar suçlamaları ile ilgili beraat kararı verildi. Konutta yağma suçundan ise 10 yıl hapis cezası ve hakaret suçundan 1800 TL para cezası verilen Kaplan’ın tahliyesine karar verildi.

Platform olarak ilk günden beri davayı takip ettiklerini dile getiren Kaplan, “Gelinen noktada şunu net olarak söyleyebiliriz ki verilen bu kararla yargı bir kez daha şüpheli kadın ölümlerini aydınlatma yolunu değil üzerini örtme yolunu seçmiştir” diye belirtti.

‘BU KARARI KABUL ETMİYORUZ’

Şüpheli kadın cinayetlerinin günden güne arttığını dile getiren Kaplan, “Şüpheli ölümlerde bugüne dek pek çok kadın cinayeti açığa çıkarıldıysa da çoğunun ‘ne oldu?’ sorusu hâlâ ortada ya da ‘intihar’ olarak kayda geçmiş durumda. Davada gelinen noktada Duygu Delen’in ölümünün de üstü kapatılmak isteniyor. Verilen bu kararla yargının ve hükümetin şüpheli kadın ölümleri üzerindeki tutumu bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır. Ancak buna izin vermeyeceğiz!” diye konuştu.

Hükümetin ve yargının aynı zamanda bu yaşananların faili olduğunu belirten Kaplan, “Duygu Delen davasında şüpheli Mehmet Kaplan’ın tahliye kararını kabul etmeyeceğiz. Hem Duygu Delen’in şüpheli ölümü hem de diğer şüpheli kadın ölümleri aydınlatılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye ifade etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Duygu Delen’in arkadaşları: ‘Duygu şiddet görüyord...

Babası iş insanı olan eski erkek arkadaşının evinden şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren Duygu...

Antepli kadınlar: Deniz’ler, Duygu’lar, Feray’lar...

Antep’te kadınlar İstanbul Sözleşmesi için bir araya geldi. Duygu Delen’in ölümünde şüpheli olarak y...

Bursa'da eşini balkondan atan erkeğe, "iyi hal" in...

Bursa'da eşi Nuray A.’yı balkondan aşağıya attığı iddiasıyla yargılanan Emre A. hakkında "iyi hal" g...