Antalyalı kadınlar: Şiddetin ve yoksulluğun olmadığı eşit bir dünya istiyoruz
Antalyalı kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenledikleri eylemde "Şiddetin ve yoksulluğun olmadığı eşit bir dünya istiyoruz" dedi.

Antalya Kadın Platformunun çağrısıyla 25 Kasım mitingi düzenlendi. Mitingde platform adına konuşan Songül Şarklı “Şiddetin, yoksulluğun olmadığı eşit ve adil bir yaşam istiyoruz. Bu yaşamı, Mirabel kardeşlerin özgürlük mücadelesinden ve tüm kız kardeşlerimizden aldığımız güçle hep birlikte kuracağımıza inanıyoruz” dedi.


Şarklı, şiddetin, kadın katliamının, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü, kadına karşı tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştırıldığı, LGBTİ’lerin sistematik olarak hedef gösterildiği, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaşamın her alanında yeniden üretildiği bir ortamda İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasının tüm bu suçlara zemin hazırlamak anlamına geldiğini söyledi.

Şarklı, “Danıştay kararı alenen erkek egemen sistemin tüm mekanizmaları ile korunacağının beyanıdır. Cezasızlık politikasıyla faillere ortaklık eden, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali talebini reddeden eril yargı bu şiddetin, istismarın ve cinayetlerin suç ortağıdır” diye konuştu.

Çocuk istismarına ve işyerlerindeki kadınlara yönelik mobbinge de değinen Şarklı, “Çocuk yaşta zorla evlendirilerek istismara uğrayan kız çocuklarının eğitim hakları, gelecekleri, yaşamları ellerinden alınıyor. Bu durumu her fırsatta meşru kılmaya çalışan iktidar, her yıl istismarcıları aklayan yasayı Meclisten geçirmenin yolunu arıyor. Bizler istismarcıların aklanmasına ve bu yasaların Meclisten geçmesine asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.


Mitingde tutuklu bulunan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ile Mine Özerden'e de selam gönderildi.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
25 KASIM 2022 | Antalya'da 'dayanışma ve mücadele'...

Antalya Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar İranlı ve Afganistanlı kadınların di...

25 KASIM 2022 | Ankara’da kadınlar: Eşit ve adil b...

Ankara’da kadınlar Sakarya Caddesi’nde buluştu. ‘Kadınlar İtaat etmiyoruz, kırıntı değil hayatı isti...

Gericileşen, saldırganlaşan dünyada 25 Kasım’da öz...

Büyük bir baskı rejimi kurarak, ses çıkaranı sansür yasasıyla susturarak, tüm örgütlenme, ifade etme...