Antalya Kadın Platformu: Örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz
Antalya Kadın Platformu Aydın Kanza Parkı’nda buluşarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Kadınlar mücadelelerini büyüteceklerini vurguladı.

Antalya Kadın Platformunun çağrısıyla Aydın Kanza Parkı’nda buluşan kadınlar alkışlarla, sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan kadınlar “Yaşamın her alanında; ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, yoksulluğa, erkek ve devlet şiddetine karşı direnmeye ve örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Fatma Şahin AKP-MHP iktidarının başta kadınlar olmak üzere tüm muhalif kesimleri, LGBTİ’leri, hakları için direnen işçileri, ekoloji mücadelesi yürütenleri, aydınları, gazetecileri gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalıştığını söyledi. Kadınların bugün her yerde kazanımlarını ellerinden almak, yaşamlarını çalmak isteyenlere karşı isyanda olduğunu söyleyen Şahin, “Kadınlara 3 çocuk doğurmasını öğütleyenin, işsizliği kadınların iş yaşamında olmasına bağlayan iktidarın kadınları eve mahkûm etme politikaları yetmezmiş gibi, yoksulluk ve nafaka haklarımızı gasbetmeye çalışarak, kadınları şiddet gördüğü evliliğe devam ettirmeye zorluyor” dedi. Kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin her geçen gün daha da arttığını belirten Şahin, pandemi koşullarının en ağır olduğu dönemde işsiz kalan ev işçisi kadınların, pandeminin devam etmesi ve yasalarda işçi olarak sayılmadıklarından açlıkla, ölüm arasına mahkûm edilmelerinin 2021 yılında da devam ettiğini ve kısa çalışma ödeneği alamadıklarını, işsizlik maaşı alamadıklarını gıda ve temel ihtiyaç malzemelerine gelen zamlarla alım güçleri iyice zayıflatıldığını belirtti. Ukrayna’nın Rusya tarafından işgali ile çıkan savaşta en çok kadınların ve çocukların zarar gördüklerini Ukraynalı kadın mülteciler üzerinden yapılan cinsiyetçi söylemlerini kınadıklarını, savaşın kadınlar için daha çok göç, taciz ve tecavüz demek olduğunu belirten Şahin, “Biz kadınlar olarak barış istiyoruz. Yaşamın her alanında; ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, yoksulluğa, erkek ve devlet şiddetine karşı direnmeye ve örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Adana 8 Mart mitinginde kadınlar şiddete ve savaşa...

Adana’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitinginde bir araya gelen kadınlar ‘Eşitsizliğe, şiddete...

Ankara’da kadınlar haykırdı: Şiddete, krize ve yok...

Ankara Kadın Platformunun çağrısıyla yüzlerce kadın bir araya gelerek ‘Erkek ve devlet şiddetine, kr...

Mersin Kadın Platformu Özgecan Aslan Meydanı’ndan...

Mersin Kadın Platformu Özgecan Aslan Meydanı’ndan seslendi: Eşit, özgür ve şiddetsiz bir dünyanın ge...