Antalya Emep’li kadınlar: 8 Mart’ta tüm kadınları sokağa çağırıyoruz
Antalya Emep’li kadınlar yaptığı açıklamayla Antalya’daki tüm kadınları 6 Mart Pazar günü Aydın Kanza Parkı’nda yapacakları 8 Mart mitingine çağırdı.

Antalya Emep’li Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Emek Partisi Antalya İl Örgütü Yöneticisi Elif Bilen Taş; 8 Mart’ın tarihini hatırlatarak “Bundan tam 165 yıl önce 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde bir dokuma fabrikasında çalışan kadın işçilerin; güvenceli iş, eşit işe eşit ücret talebi ile greve gittiler. Kilitli kaldıkları fabrikada çıkarılan yangında 129 kadın işçi can verdi, üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen o alevler bizleri yakmaya, canlarımızı almaya devam ediyor” dedi. 21. yüzyılda da kadınların haklı talepleri için mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Taş, ekonomik krizle birleşen pandemi koşullarının işçi ve emekçiler üzerindeki yıkıcı etkisinin artarak sürdüğünü belirtti. Taş; artan yoksulluğun bir avuç sermayedarın dışında kalan tüm halk kesimlerinin çalışma ve yaşam koşullarını her gün ağırlaştırdığını, kadınlar ve çocukların bu sonuçları çok daha ağır yaşadığını ve yoksulluğun en şiddetli olmayan olanaklarla evin ihtiyaçlarını giderme görevi kadınların üzerine artı bir yük olarak binmiş durumda olduğunu söyledi.
Yoksulluğun, işsizliğin, enflasyonun bu kadar arttığı güvencesizliğin, gelecek kaygısının tüm toplumu sardığı bu koşullarda toplumsal şiddetin arttığı gibi kadına yönelik şiddetin de vahşileştiğini ve kadınların geçmişten bu yana mücadele ile kazandıkları kazanımlardan olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede sadece iktidarın keyfi kararıyla vazgeçildiğini söyleyen Taş, “Bugün toplumsal hayatı dini kuralları esas alarak yeniden örgütlemeye çalışan iktidarın politikaları cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımcılığını körüklüyor. Bugün çocuk istismarında “küçüğün rızası var” diyen Bakan Bozdağ, kadınlara ödenen yoksulluk nafakasına ve çocuklara ödenen iştirak nafakasına göz dikiyor” dedi.

‘HAKLARIMIZ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDEREK BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

Savaşın, eşitlik ve insanca bir yaşam için mücadelesi veren emekçinin düşmanı olduğunu, savaşların en büyük kaybedeninin emekçiler, yoksullar, kadınlar ve gençler olduğunu ülkemizin bütün halklarının, işçi ve emekçilerin savaşa, militarizme ve şovenizme karşı birleşmesi gerektiğini söyleyen Taş; “Savaş aynı zamanda demokrasinin düşmanıdır ve savaş kadınlar için daha çok göç, taciz ve tecavüzdür diyerek kadınların barış istediğini” belirtti.
Taş son olarak şunları söyledi: “Biz EMEP’li kadınlar olarak eşit katılabildiğimiz, denetleyebildiğimiz, laik, özgürlükçü, demokratik bir yaşamı mahallemizde, işyerimizde, okulumuzda, yurdumuzda, kent meydanlarında her neredeysek orada birlikte kazanacağız. Cinsiyet eşitsizliğinin derinleştirilmesine, sermaye iktidarına, tek adama, tacizcilerin, istismarcıların, kadın katillerinin kollanmasına karşı gücümüz birliğimiz olacaktır. Haklarımız için birlikte mücadele ederek birlikte kazanacağız. 6 Mart Pazar 14.00 ‘te Aydın Kanza Parkı’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mitingiyle mücadelemizi büyütüyor, alanlara taşıyoruz. Tüm kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingine davet ediyoruz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül