Ankara Kadın Platformu Aile Bakanlığı önünden seslendi: 'İktidarın politikası kadın düşmanlığıdır'
Ankara Kadın Platformu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünden mücadele çağrısı yaptı: 'Haklarımız, hayatlarımız için mücadeleye devam edeceğiz.'

Ankara Kadın Platformu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde kadına yönelik şiddet artarken iktidarın kadınları korumak yerine aile içerisine sıkıştırıp şiddete daha çok mahkum bırakmasına karşı eylem yaptı.

Platform adına basın açıklamasını yapan Buse Üçer, “Yeni dönemde de  AKP-MHP ittifakının kadın düşmanı politikalarına karşı tüm kadınları direnişe ve örgütlenmeye çağırıyoruz” dedi.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yapılan açıklamada katledilen kadınları simgelemesi adına yere kadın ayakkabıları bırakıldı. Üçer, AKP-MHP ittifakının kadının varlığını sadece aile içinde kabul ettiğini vurgulayarak, “Arnavutköy’de öldürülen kadın için ciğerinin yandığını söyleyen Bakan Göktaş’a soruyoruz: şiddetin sebeplerini ortadan kaldırmayı vadeden bakanlığınız ve AKP-MHP iktidarı kadın düşmanlığından başka nasıl bir politika üretiyor?” dedi.

Üçer şöyle devam etti: “Bakanlık tarafından ‘iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması’ adı altında kadınları evden, esnek, güvencesiz ve ucuz iş gücü olarak sermayeye mahkum etme projelerini kabul etmiyoruz. Kadınların değil, sermayenin yanında olan bu erkek egemen kurum, şiddet gören kadınları Aile İrşad Büroları aracılığı ile Diyanet İşleri Başkanlığına devretmektedir. Boşanmayı zorlaştıran aile arabuluculuğu sistemi ile kadınları şiddete mahkum etmek isteyen Bakanlık öldürülen, şiddete uğrayan tüm kadınların failidir.”

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Kadınlara yönelik yapılan uygulamalara sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Üçer, “Haklarımız, hayatlarımız için mücadeleye devam edeceğiz. Ankara Kadın Platformu olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünden sesleniyoruz: Yeni dönemde de  AKP-MHP ittifakının kadın düşmanı politikalarına karşı tüm kadınları direnişe ve örgütlenmeye çağırıyoruz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül