Alpulu kadınlar: Termik santrale asla izin vermeyeceğiz
Eskişehir Alpulu çiftçi kadınlar topraklarında kömürlü termik santral yapılmak istenmesine tepki göstererek ‘Temiz topraklarımızı, temiz suyumuzu sağlığımızı elimizden almayın’ dedi.

Eskişehir’in Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santralin ihalesi 27 Haziran’da yedinci kez yapılacak. Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu (ESÇEP), ihale öncesi kömürlü termik santralin etkileyeceği alan içerisinde olan Bahçecik Mahallesi’nde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller de katıldı. ESÇEP adına basın metnini okuyan Zatiye İnan, Alpulu çiftçiler olarak termik santral istemediklerinin altını çizdi. Geçtiğimiz günlerde Alpu Ovası’nda yapılan sondaj çalışmalarını hatırlatan İnan, “Eskişehir halkının bilgisi dışında insafsızca ve acımadan verimli ovamızın kalbine girilmekte, tarım topraklarımız pervasızca delik deşik edilmektedir. Bölge adeta köstebek yuvasına dönmüştür. Toprak yüzlerce metre delinerek gelecekte onarılması imkânsız bir çevre cinayeti işlenmektedir” dedi.

HÜKÜMET SÖZÜNÜ TUTSUN

Hükümetin 31 Mart yerel seçimleri öncesi Alpu Ovası’na kömürlü termik santral yapılmayacağına dair sözler verdiğini kaydeden İnan, hükümeti sözlerini tutmaya çağırdı. İnan, “Sayın Cumhurbaşkanı, verimli Alpu Ovası’nın koruma altına alındığını beyan etmişken, bütün bu gelişmeler ne anlama gelmektedir? AKP Milletvekillerinin termik santral ile ilgili bir soruya karşılık ifade ettiği, ‘Bu iş bitti’ sözünün arkasında durmasını ve konunun takipçisi olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Kömürlü termik santral projelerini finanse eden kuruluşlara da seslenen İnan, “Temiz şehrimizde temiz yatırımları finanse edin” dedi.


MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kömürlü termik santral için iş sahası olacağına dair yapılan açıklamalara da değinen Zatiye İnan, iş sahasına ihtiyaçlarının olmadığını vurguladı. İnan, “Alpu Ovası olarak çiftçilerimiz bir sürü dışarıdan işçi çalıştırıyorlar. Biz kimseden ekmek aş iş istemiyoruz. Biz Alpu Ovası çiftçileri olarak ekmeğimizi, aşımızı, taşını sıksak suyunu çıkartırız. Yeter ki bizim temiz topraklarımızı, temiz suyumuzu sağlığımızı elimizden almayın. Mücadeleye devam edeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz. Termik santrale hayır” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
GÜNÜN İSYANI: Tireli üretici kadınlar köylerinde j...

Tire Başköy Mahallesi’nde jeotermal kaynak aramak için sondaj çalışmasına başlamak isteyen firmanın...

GÜNÜN İSYANI: Ölürüz de jeotermal yaptırmayız!

Köylerine jeotermal santral yapılmasına karşı aylardır direnen Kızılcaköylü kadınlar Vali Yardımcısı...

GÜNÜN OYUNU: Kızılcaköylü kadınlardan ‘Neymiş Bu J...

Jeotermal’e direnen Kızılcaköylü kadınlar ‘Neymiş Bu Jeotermal?’ oyunu ile direnişlerini anlatacak.