AKP’ye oy verenlerin yüzde 50’si İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyor
Metropoll Araştırma Şirketi İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Halkın yüzde 64’ü, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmesine karşı çıkıyor.

Metropoll Araştırma Şirketi “İstanbul Sözleşmesi’ olarak bilinen, ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’yle ilgili araştırma yaptı. Metropoll CEO’su Özer Sancar yaptıkları araştırmanın sonucu Twitter hesabından paylaştı. Araştırmaya göre halkın yüzde 64’ü İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi planlayan hükümetin tutumuna karşı çıkıyor. Sözleşmeden çekilmeyi onaylayanların oranı yüzde 17. Yüzde 19.4 ise ‘Fikrim yok/Cevap yok’ dedi. 

AK Partililerin yüzde 49.7’si sözleşmeden çekilmeye karşı çıktı. AK Parti tabanının sadece yüzde 25.7’si hükümete destek verdi.


Özer Sancar mesajında şöyle dedi: “Halkın büyük çoğunluğu Türkiye’nin İstanbul sözleşmesinden çekilmesine karşı çıkıyor. Bu girişimden vazgeçilir diye düşünüyorum. AK Partililerin %27’si Hükümetin İstanbul Söleşmesinden çekilmesini onaylarken % 50’si onaylamıyor. İstanbul Sözleşmesinden çekilmeye en düşük destek (% 3,5) ve en yüksek karşı duruş (% 85) İYİ Parti seçmeninden geldi.”

Kaynak: Gazete Duvar

İlgili haberler
‘İstanbul Sözleşmesi’ni tartışma, kadın cinayetler...

Pek çok kesimden Pınar Gültekin cinayetine tepki yağarken, kadın örgütleri İstanbul Sözleşmesi’nin t...

Ankaralı kadınlar: İstanbul Sözleşmesi’ni tartıştı...

İktidarın İstanbul Sözleşmesi’ni hedef almasını konuştuğumuz Ankaralı kadınlar, yasanın tartışılması...

‘İstanbul Sözleşmesi’ne saldırılara karşı mücadele...

Demokrasi İçin Birlik yaptığı açıklamayla İstanbul Sözleşmesine saldırılara tepki gösterdi, birlikte...