Adin Oto Donanım İşçisi Hanife Bıyıklı koronavirüsten hayatını kaybetti
Adin Oto Donanım işçisi Hanife Bıyıklı, koronavirüsten hayatını kaybetti. Bıyıklı’nın Covid-19 testi, pozitif çıkmasına rağmen fabrika hiçbir önlem almadan üretime devam etti.

Koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 92 oldu, hastalığa sahip insan sayısı ise 5698… 18 gündür salgına karşı #evdekal çağrısı yapan hükümet ise hala fabrikalarda dip dibe, korunmasız çalıştırılan işçilerin talep ettiği ücretli izne dair bir şey söylemedi. İşçiler, bir taraftan ücretli izin talep ederken diğer taraftan işini kaybetmemek için çalışmaya gitmek zorunda kalıyor. Hükümetin #evdekal çağrısı emekçilerin talebi olsa da yaşamındaki gerçekle uyuşmuyor. Başka başka fabrikalardan sürekli testi pozitif çıkan işçilerin olduğu ortaya çıkıyor.

Örneğin 5000 kişinin çalıştığı LCW’nın deposunda yönetim 2 işçide virüs çıktığını doğruladı. Ekmek ve Gül’e gelen birçok mektuptan, işçilerin önemler yetersiz vaziyette fabrikalara gittiğini biliyoruz. Daha önce İstanbul’da sağlık çalışanı 33 yaşındaki Dilek Tahtalı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Son bir habere göre ise Adin Oto Donanım işçisi Hanife Bıyıklı, koronavirüsten hayatını kaybetti. İşçi arkadaşlarının İSİG Meclis’e attığı mesaja göre, Bıyıklı’nın Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen fabrika hiçbir önlem almadan üretime devam etti.

Hala üretim yapan, önlemler almayan fabrikalar var, işçiler her gün kaygıyla işlerine gidip geliyor!

İlgili haberler
Korona salgınında kadın işçiler neler yaşıyor: Ekm...

Farklı sektörlerden kadın çalışanlar salgın koşullarında işyerinde yaşadıkları zorlukları paylaşıyor...

Salgının işçiye faturası büyüyor: Yemeğini evden g...

Antalya’da kimi gıda fabrikalarında ücretsiz izne geçilirken, çalışmaya devam eden işçi kadınlar yem...

‘Öksürdüğüm için Koronalı ilan edildim, yetmedi iş...

Çerkezköy’de bir işçi kadın tozdan öksürünce koronavirüslü ilan edildi, işçilere ücretli izin vermey...