Adana’da kadınlara yönelik operasyon ve gözaltıları protesto edildi
Adana’da kadınlar 25 Kasım eylemlerine yönelik polis şiddetini ve TJA üyesi 19 kadının gözaltına alınmasını protesto etti.

İnönü Parkı’nda bir araya gelen kadınlar gözaltındaki kadınların serbest bırakılmasını istedi. Basın açıklamasını okuyan Sevil Aracı, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganının evrenselleştiği bir dönemde kadın katliamlarına, çocuk istismarlarına, eşitsiz dünya koşullarına karşı kadınların 25 Kasım’da alanlarda olduğunu hatırlatarak “TJA’ya yönelik gerçekleştirilen bu operasyon başta Kürt kadınları olmak üzere özgürlük ve gelecekleri için mücadele eden kadınlara yöneliktir” dedi. Tekçi erkek zihniyetine karşı mücadele yürüttüklerini dile getiren Aracı, “Hiçbir baskı, hiçbir şiddet, hiçbir yönelim bizi mücadelemizden geri adım attıramayacak. Bugüne kadar alanları terk etmedik, etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

ELDE ETTİĞİMİZ KAZANIMLARDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Gözaltına alınan bütün kadınların serbest bırakılmasını isteyen Aracı, “Kadın mücadelesini kriminalize etmeye çalışan iktidarın başta İstanbul Sözleşmesi ve eşbaşkanlık olmak üzere kazanımları hedef alınıyor. İktidar şunu net bilmelidir ki; istenilen makul ve makbul kadınlar olmayacağız. Büyük bedellerle elde ettiğimiz kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Yaşamın ve mücadelenin her alanında ‘Jin, Jiyan, Azadî’ demeye devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül