Adana’da cezaevindeki kadınlara dayanışma kartları atıldı
Adana HDP Kadın Meclisi ve Adana Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında tutuklu kadınlara kart gönderildi.

Açıklamaya HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimomoğulları ve Mardin Milletvekili Pero Dündar da katıldı. Adana Kadın Platformu adına konuşan Sevil Aracı, kadına yönelik şiddetin çeşitli boyutları ile devam ettiğini belirterek “İstanbul Sözleşmesi ile kazanılan haklarımız ve nafaka hakkının elimizden alınması da gündemde. Bu haklarımız için mücadele etmeye de devam edeceğiz” dedi.

‘SİYASİ KADINLAR ŞİDDET SARMALINI BİR KAT DAHA FAZLA YAŞIYOR’
Kart atmak için Adiye PTT önüne gelen kadınlar burada açıklama yaptı. Burada konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, cezaevlerinde, daha eşit, daha özgür bir dünya için mücadele eden kadınlar olduğunu belirterek seçildikleri belediyelere kayyum atandıktan sonra tutuklanan kadınlara ve yine cezaevinde bulunan ve milletvekiliyken tutuklanan HDP eski Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ve kadınlara selam gönderdi. Kadınlara düşman bir ataerkil sistemin yaşamın her alanını şiddet sarmalına çevirdiğini dile getiren Hatimoğulları, “Ama aynı zamanda siyasi kadınlar bu sarmalı devlet şiddeti boyutuyla bir kat daha yaşamaktadır. Biz burada n cezaevinde bulunan kadın arkadaşlarımıza hayallerimizin peşini bırakmayacağımızın sözünü vererek kartımızın içerisinde Mirabel kız kardeşlerle anılan kelebek simgesi ile iletmek istiyoruz” dedi.

İlgili haberler
Adana’da kadınlar ‘Haklarımız var’ panelinde buluş...

Adana Ekmek ve Gül Grubu, ‘Haklarımız var’ panelinde buluşacak. Konuşmacılar Avukat Sevil Aracı ve P...

Adana Kadın Platformu’ndan panel ve yürüyüş

Adana Kadın Platformu bir dizi etkinlikle 25 Kasım’a gidiyor. 23 Kasım’da panel yapacak olan kadınla...

Kayseri Kadın Bileşenlerinden 25 Kasım Etkinliği

Kayseri Kadın Bileşenleri 25 Kasım’da bir araya geliyor.