Adana Kadın Platformu: HDP’ye yapılan saldırı tüm halklara ve kadınlara yapılmıştır
Adana Kadın Platformu: HDP’yi hedef gösterenler bu cinayetin ortağıdır. Deniz Poyraz’ın katilini azmettiricilerini tanıyoruz. Bir kişi daha eksilmemek için susmayacağız.

Adana Kadın Platformu İzmir’de HDP il binasına yapılan, HDP’li Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırıya tepki göstermek için basın açıklaması yaptı. Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasını Seda Yüce okudu. Aylardır bir kadın daha eksilmesin diye İstanbul Sözleşmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Yüce, İstanbul Sözleşmesi pankartının asılı olduğu HDP İzmir İl binasına yapılan silahlı saldırıda Deniz Poyraz’ın katledildiğini belirterek “İzmir’de HDP binasına yapılan saldırı bütün Türkiye halklarına, kadınlara ve demokrasiye yapılan bir saldırıdır” dedi.

‘DENİZ POYRAZ’IN KATİLİNİ TANIYORUZ’

İktidar partisinin ve havuz medyasının uzun süredir HDP’yi hedef alan, toplumu sistematik biçimde kutuplaştırıcı bir dil kullandığını dile getiren Yüce şunları söyledi:

“Ülkeyi yönetememesinin acısını tekrar kadınlardan çıkarmak istediğini görüyoruz. Kadın mücadelesi bu zihniyeti ve dili asla kabul etmeyecektir. Arkadaşımız Deniz Poyraz’ı katleden eli silahlı saldırganı engellemeyenler, çocuğu katledilen annemizin içeriye girişine engel oluyor. Annemizin dediği gibi, asla boyun eğmiyoruz! Deniz bir gitti, bin gelecek! HDP’yi hedef gösterenler, saldırgana müdahale etmeyenler bu cinayetin ortağıdır. Deniz Poyraz’ın katili ve azmettiricilerini tanıyoruz. Bir kişi daha eksilmemek için susmayacağız. Ülkedeki antidemokratik ortamı yaratanlar bu saldırıya zemin hazırlamış ve Deniz Poyraz’ın ölümüne sebep olmuştur. Deniz Poyraz’ın yakınlarına ve mücadele arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Tekçi, cinsiyetçi, eril devlet aklına karşı örgütlü kadın mücadelemizi büyüteceğiz”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
HDP'ye saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın annesi:...

HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, 'Yeter ne ka...

Adana Kadın Platformu: Tüm kadınları sesimize ses...

Adana Kadın Platformu iki çocuğunu istismar etmek suçundan 35 yıl ceza alan sanık M.A.K.'ın 8 Hazira...

Adana Kadın Platformu: Haklarımızı korumak için mü...

Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar yaptıkları eylemle İstanbul Sözleşmesi için mücadele etmeye dev...