Adana Kadın Platformu, çocuklara yönelik artan istismar vakaları, küresel çapta gündem olan Jeffrey Epstein dosyası ve Türkiye'deki yansımalarına dair yapmayı planladığı basın açıklamasını olumsuz hava koşulları nedeniyle yazılı olarak paylaştı. Küresel sermaye ve güç odaklarının çocuk sömürüsü ile yerel düzeyde yaşanan istismar vakaları arasındaki bağlantıya dikkat çeken kadınlar, "Çocuklarımızı bu karanlığa teslim etmeyeceğiz" mesajı verdi.
'Epstein dosyası bir düzenin belgesidir'
Günlerdir dünya gündeminde yer alan Epstein dosyasının, sadece bir kişinin sapkınlığı olarak görülemeyeceği belirtilen açıklamada, olayın kapitalist sistemin bir özeti olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Epstein dosyası bir skandal ya da bir ahlak sorunu değil, bir sistemin fotoğrafı, bir düzenin belgesidir. Epstein adasında yaşananlar; kapitalizmin toplum, birey ve doğa üzerindeki yıkıcı etkileri yetmiyormuş gibi çocukları da ölümüne kontrol edip yönettiğini gözler önüne sermiştir. Epstein, neoliberal çağın bir figürüdür. Kurduğu ağ, devletin bilgisi dışında değil; büyük ölçüde devletin sessizliğiyle, kimi zaman da açık korumasıyla var olmuştur."
'Türkiye bağlantıları ve kayıp çocuklar aydınlatılsın'
Platform, açıklanan dosyalarda Epstein suç ağının Türkiye bağlantılarının da ortaya çıktığına dikkat çekti. İhlas Holding CEO'su Mücahit Ören ve Rixos Otelleri sahibi Fettah Tamince'nin isimlerinin dosyalarda geçtiğini hatırlatan kadınlar, 2011 yılında Rixos Otel'in havuzunda şüpheli şekilde ölü bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş'ı gündeme getirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Aradan geçen onca zamana rağmen Burak Oğraş olayı aydınlatılmamıştır. Ayrıca Türkiye'de deprem döneminde ve geçen zaman içinde kaybedilen çocukların nerede olduğu bilinmemekle birlikte, çocukların kaçırılarak bu ağlara teslim edildiği şüphesi bulunmaktadır. Konunun açıklığa kavuşturulmasını ve suça ortak olanların en ağır cezayı almalarını bekliyoruz."
'Meclis'teki failler yargı eliyle ödüllendirildi'
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) lokantasında, MESEM kapsamında staj yapan dört çocuğa yönelik sistematik cinsel taciz davasına da değinilen açıklamada, sanıklar hakkında verilen tahliye kararına sert tepki gösterildi.
Sanıkların "kaçma şüphesi yok" denilerek serbest bırakılmasının "akıl tutulması" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Bu kararla adalet tecelli etmemiş, failler cezasızlık zırhına büründürülerek yargı eliyle ödüllendirilmiştir. 'Çocuğun rızası var mı' tartışmasını açanlar çocuğun yararını yok saymaktadır. Çocuğun rızası olmaz, çocuğun istismarı olur" denildi.
'Adana Gündoğdu Koleji'ndeki gizli kamera davasını takip ediyoruz'
Açıklamada ayrıca Adana yerelinde yaşanan bir başka istismar vakasına da dikkat çekildi. Adana Gündoğdu Koleji'nde bir bilişim öğretmeninin tuvaletlere gizli kamera yerleştirerek görüntüleri sattığı ve okul yönetiminin durumdan haberdar olduğu iddiaları hatırlatıldı: "Bizler bu davanın takipçisi olacağız. Çocuğun cinsel taciz ve istismarına duyarsız kalan her kişinin, her kurumun huzurunu bozacağız. Görüldüğü gibi istismarı gerçekleştiren birkaç ahlaksız değil; ahlakın ve hukukun kimler için geçerli olduğuna karar veren iktidar yapısıdır."
Adana Kadın Platformu açıklamasını, "Çocuk tacizcilerini koruyan bu düzenle hesaplaşacağız. Gerçek adalet tesis edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" sözleriyle sonlandırdı.
Fotoğraf: Evrensel
İlgili haberler
5 soruda Jeffrey Epstein’ın istismar dosyası
Cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı suçlamasıyla yargılanırken ölü bulunan Jeffrey Epstein davasından yeni belgeler yayımlandı. Dava dosyasında Türkiye’den de çocuk kaçırıldığı iddiası yer alıyor.
Sermayenin apaçık gerçeği: Epstein, istismar, vahşet
'Yeterli kâr oldukça sermayeye cesaret gelir. Kâr doruklara ulaştıkça sermayenin işlemeyeceği cinayet, ayakaltına almayacağı insani yasa yoktur.'
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
























