4. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi İzmir’de başlıyor
'Çocukların korunması bir sistem meselesi. O yüzden çocuklarla çalışan profesyonelleri de güçlendirmek amacındayız'

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği (ÇİİÖDER), Çocuk Koruma Merkezlerini Destekleme Derneği (ÇOKMED) ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 4. Uluslararası Çocuk Koruma Kongresi bu sene 3-7 Ekim günleri arasında “Cumhuriyetin 100. yılında bütüncül çocuk koruma için toplumla birlikte” sloganıyla İzmir Kültürpark’ta gerçekleşiyor. Beş gün sürecek kongrede ilk gün kurslar, atölye çalışmaları ve diyalog toplantıları gerçekleşecek. Geri kalan günlerde ise kongre bilimsel programı takip edilecek. Kongre 7 Ekim’de düzenlenecek olan Çocuk Şenliği ile sona erecek.

‘BÜTÜNCÜL BİR ÇOCUK KORUMA POLİTİKASINI TARTIŞIYORUZ’

Kongrede ebeveynlikten çocuk yoksulluğuna, iklim krizinden dijitalleşen dünyada çocuğun yerine pek çok farklı konuda konferans ve panel gerçekleşecek. Ekmek ve Gül’e kongre hakkında konuşan ÇİİÖDER Başkanı Prof. Dr. Kasım Karataş, “İlki İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde, ikincisi Türkiye Barolar Birliğiyle beraber Ankara’da, üçüncüsünü belediyenin katkılarıyla Ordu Ünye’de düzenlemiştik. İzmir’de yapacağımız dördüncü kongre maalesef pandemiyle beraber ertelenmiş oldu. Bu sene gerçekleştirebiliyoruz” dedi.
Kongrenin gerçekleşme amacı hakkında konuşan Karataş, “Derneğimizin kuruluş amacına uygun olarak çocuk istismarı, ihmali, çocuklara yönelik şiddet, kötü muamele gibi konularda toplumu bilinçlendirmek; çocuklarla çalışan farklı meslek dallarına yönelik eğitimler vermek, medyanın çocuk hakları konusundaki okur yazarlığını güçlendirmek amacıyla bu kongreleri düzenliyoruz” diye konuştu. Kongreye çok farklı meslek alanlarından insanların katıldığının altını çizen Karataş, “Çocukların korunması bir sistem meselesi. Eğer bu sistemin her ayağını destekleyip güçlendirmezsek diğer ayaklar da olumsuz etkilenebiliyor. O yüzden çocuklarla çalışan profesyonelleri de güçlendirmek amacındayız” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
İhmal ve istismara karşı nasıl bir çocuk koruma si...

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği'nden Nahide Doğrucan, çocukların sağlığının, gelişimini...