19 Haziran’da ‘İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz’ demek için Maltepe’deyiz…
‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz’ Mitingi Hazırlık Grubu: 19 Haziran’da Maltepe Etkinlik Alanı’ndayız. Sen yoksan bir eksiğiz. Birbirimizden, haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz!

‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz’ Mitingi Hazırlık Grubu yaptığı açıklamayla yarın 13.00’te Maltepe’de olacağını duyurdu. Kadınlara seslenen Hazırlık Grubu; ‘Sen yoksan bir eksiğiz, birbirimizden, haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyeceğiz!’ dedi.

Açıklama şöyle:

"Şiddetten uzak, eşit ve özgür bir hayat için… Toplumsal cinsiyet eşitliğini hayatın her alanında gerçekleştirmek için… Ardında geniş bir toplumsal mutabakat olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir kişinin kararı ile hukuksuzca çıkılmasına itiraz etmek için… Erkek şiddetini ve çocuk istismarını önleme; kadınları, çocukları ve LGBTİ+’ları şiddete karşı koruma; şiddet faillerini yargılama ve cinsiyet eşitliğine dayalı politika geliştirmenin devletin anayasal bir yükümlülüğü olduğunu bir kez daha söylemek için…
Şiddetin önlenmesinin “vicdanlara” bırakılmasını kabul etmediğimizi, Erkek şiddetinin “tolere” edilemeyeceğini, Bir kişi daha eksilmek istemediğimizi ilan etmek için….

BULUŞUYORUZ!
Şiddete karşı mücadelede en temel uluslararası metin olan İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’ninbir gece yarısı Cumhurbaşkanı imzası ile çekilmesinin haksız, hukuksuz ve kabul edilemez bir karar olduğunu, haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi ilan etmek içinbir araya gelen 130 kadın ve LGBTİ+ örgütünden, emek ve meslek örgütlerinden, siyasi partilerden, dernek, inisiyatif ve platformlardan kadın ve LGBTİ+’lar olarak19 Haziran’da İstanbul Maltepe’de “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” Mitinginde yan yana olacağız!
Sesimizi, kararlılığımızı hep birlikte ortaya koymak için tüm hazırlıklarımızı yaptık. İstanbul’un ve ülkenin dört bir yanından tüm renklerimizle kadın ve LGBTİ+’lar olarak pankartlarımızla, dövizlerimizle, rengarenk kıyafetlerimiz, şarkılarımız, sloganlarımız, zılgıtlarımızla Maltepe Etkinlik Alanını dolduracağız!

Deniz Tekin, İstanbul Kadın Orkestrası, Kalben, Nuray Balık, Pınar Aydınlar, Rewşan miting sahnemizde sesimize ses olacak, ülkenin dört bir yanından İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkan kadın ve LGBTİ+ arkadaşlarımızın okuyacağı ortak metnimizle kararlılığımızı, dirayetimizi, birlikte yan yana olma gücümüzü tüm dünyaya duyuracağız!

Tüm kadınları ve LGBTİ+ları İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz Mitingi’ne çağırıyoruz. 19 Haziran Cumartesi günü saat 13:00’de Maltepe Etkinlik Alanı’nda toplanıyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz, birbirimizden, haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyeceğiz!"

İlgili haberler
Adana Kadın Platformu: 19 Haziran İnönü Parkı'nda...

Adana Kadın Platformu tüm kadınları 19 Haziran'da saat 18.00’de İnenü Parkı’nda ‘İstanbul Sözleşmesi...

Antalyalı kadınlardan ‘İstanbul Sözleşmesi Bizim,...

Antalya Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi Bizim, Vazgeçmiyoruz demek için; 19 Haziran Cumartesi g...

Antep’te kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeç...

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz demek için; 19 Haziran...

Denizlili kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazge...

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyen Denizlili kadınlar tüm kadınları, 19 Haziran'da saat 16.00’da Ç...

Aydın Kadın Platformu İstanbul Sözleşmesi’nden Vaz...

19 Haziran Cumartesi Aydın’daki kadın örgütleri, dernekleri ve ilçe kadın platformları Aydın Kadın D...

Kadınlardan çağrı: 19 Haziran’da mitingde, 1 Temmu...

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi...