17 yaşındaki Firdevs Babat'ı katleden fail korucu abisinin silahını kullanmış
Şırnak Uludere'de kendisinden 2 gündür haber alınamayan 17 yaşındaki Firdevs Babat, Hezil Çayı kenarında ölü olarak bulundu. Gözaltına alınan Ahmet B. cinayeti itiraf etti.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde bir süredir kendisinden haber alınamayan 17 yaşındaki Firdevs Babat’ın cansız bedeni önceki gün Hezil Çayı’nda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında 21 yaşındaki Ahmet B. gözaltına alındı. Fail Ahmet B., emniyet ifadesinde susma hakkını kullanırken savcılık ifadesinde Firdevs Babat’ı katlettiğini itiraf etti. Jinha haber ajansına göre otopsi raporunda Firdevs Babat’ın vücudunda 17 mermi girişi saptanırken genç kadının çıplak bir şekilde bulunması ise tecavüz iddialarını güçlendirdi.

KORUCU SİLAHI İLE KATLEDİLDİ

Jinha’ya konuşan avukatların verdiği bilgiye göre, Ahmet B. ifadesinde Firdevs ile dışarı çıktıklarını ve bir süre sonra tartışmaya başladıklarını bu sırada Firdevs’in “seni abilerime söyleyeceğim” dediği ve ardından failin eve giderek korucu abisinin silahını aldığını söylüyor. Aldığı silahın ardından yeniden Firdevs’in yanına giden Ahmet B. burada Firdevs’i vücudunun farklı yerlerinden olmak üzere 17 kere ateş ederek katlediyor. Firdevs’i katleden Ahmet B., ardından Firdevs’i Hezil Çayı’nın akıntılı akan bir yerine götürerek suya atıyor.

Silah sesleri sonrası babasının kendisini arayarak, “silah sesleri geliyor, neredesin?” sözlerinin ardından eve gittiğini söyleyen fail, cinsel istismar iddialarını ise reddetti. 17 yerinde mermi girişi tespit edilen Firdevs Babat’ın vücudunda 6 mermi çıkarılamazken, genç kadının vücudundaki derin yaraların ise suya atıldıktan sonra sürüklenme esnasında oluştuğu öğrenildi.

İSTİSMAR İDDİALARI

Katliamı kabul eden ancak cinsel istismar iddialarını reddeden fail tutuklanırken, Firdevs Babat’ın çıkarıldığı çayda tamamen çıplak şekilde olması ise cinsel istismar iddialarını güçlendiriyor. İstismar iddiaları, alınacak adli tıp raporuyla belli olacak.

BARO KADIN HAKLARI MERKEZİ: TAKİPÇİSİYİZ!

Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi yaptığı açıklamada “Firdevs Babat’ın katledilmesinin derin üzüntüsünü yaşarken kadın cinayetlerini kınadığımızı, etkin soruşturma yürütülmesi için hukuki sürecin baromuz Kadın Hakları Komisyonunca takipçisi olacağımızı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi mücadelemizi ülkedeki her bir kadının yasalarla güvence altına alınan haklardan eşit yararlanma olanağını buluncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz” dedi.


Fotoğraf: Jinha

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

Güvenli kentler için aydınlık sokaklar yetmez

Doç. Dr. Nilgün Çolpan Erkan ile kadınların kamusal alanda yaşadığı kaygıların temelini ve kadınlar...

Cezasızlığın geldiği nokta: Çevremde çok kız kaçır...

Diyarbakır’da kaçırdığı çocuğa dini nikah kıyarak istismar eden 29 yaşındaki M. T. kan donduran bir...